për thurje

 

Trikotazh irlandez dallojnë cilësi shumë të bukur

Knitters Irlanda, Islanda,, nder respektojnë dhe të përpiqen për të mbrojtur ata nga origjinalitetin ndikimi jashtë zeje e tij të lashtë - Manual thur. Jo shumë vende të mjeshtrave të tjerë arriti të mbajë në ngjyrën tonë kombëtare kohe gjërat e thurur në të njëjtën masë si craftswomen e Veriut. Knits nga këto needlewomen madhështore, mjeshtëri që mbajnë spokes, njohur dhe të dashur kudo që veshin rroba të ngrohta.

Këto mund të dallohen menjëherë nga zejtarisë shumë të tjera në, ngjyrë model stoli, dhe design.     Burim i pashtershëm i ideve, ata na japin, gratë gjilpërë, menaxhimin e mos derdh një pikë të vetme të artit popullore për shekuj me radhë. Klimën e ashpër të këtyre vendeve, të angazhohen në peshkim dhe bujqësi dele veshje të nevojshme, nuk defekt erërat e me lagështi.

Për ngrohtësi dhe rehati janë shpikur nga një shumëllojshmëri të gjëra të thurura: insoles zbukuruar këpucëve për ngrohje (në vend të shisheve me ujë të nxehtë), pantofla thurur, rrip ngjyra të gjatë, dhe shumë, shumë më tepër. Ndër të raznotsvetya bukur punuar me dorë të thur në Norvegji dhe Islandë, zënë një vend të produkteve të veçanta të bëra nga irlandeze modele, që ndikojnë në shumëllojshmërinë e saj dhe të shprehurit.

Modelet irlandeze dhe historinë e tyre. Trikotazh irlandez dallojnë cilësi jashtëzakonisht të bukur.     Tufa (Fig. 1), diamante (Fig. 2, 3), qarqet (Fig. 4), modelet, kujton e rrjetit (Fig. 5), me sythe gunga mbulon (Fig. 6) - e gjithë kjo krijon mundësi të pakufizuara për të imagjinatës knitters. Ndonjëherë, nga duart e saj jashtë, gjërat unike pazakontë.

Rrobaqepëse janë metoda më e zakonshme e sythe ndryshim - "vikkel" (Fig. 7) dhe e përdorin atë çdo herë krijoni dizajne të reja dhe origjinale. Lindur në këtë Islands ngjyra thur Arani. Një interesante dhe origjinale është historia e tij.

Tre ishuj të vogël të Arani jashtë bregut perëndimor të Irlandës në këtë ditë ruhet lashtë kelt motive folklorike në një nga format më të vjetra dhe të qëndisura - thurje (Celts jetuar këtu në shekullin e 4, po). Si edhe prej porcelani nga Kina apo Amerika Latine gërshetim, thurje dorë në këto ishuj është bërë një art të vërtetë. Tani popullata e këtyre ishujve ruajnë Gaelic tyre, këngë gjuhën dhe folklorin.

Ata e bëjnë shtëpitë e tyre, pëlhura të endura, anije ndërtimin druri, sails, të cilat nuk dallohen nga sails e shekujve të parë të navigacion, dhe të bëjë të gjitha bazat. Ashtu si në ditët e vjetër, padi Aran ishullit përbëhet nga një këmishë dhe pantallona prej pëlhure të bardhë i thjeshtë, rripa me ngjyra dhe këpucë të lëkurë e paregjur.

Një nga komponentët kryesore të përshtaten janë dorë trikotazh, janë bërë nga leshi lokale, i yndyrshëm, dhe kështu ata janë të përsosur për të mbrojtur peshkatarët nga, lagështi shiu dhe era. Kjo triko thur këtu nga kohra të lashta.

Modernizmi ka sjellë me vete ndryshime shumë të vogla: tjerrje leshi parë gratë dhe burrat lidhur pupla patë - sot dhe gratë pe dhe thur vetëm, por për të zëvendësuar pupla pendë vijnë spokes standarde. Dhe tani para dhe bimë ngjyrë fije e këtij ishulli në blu,, e kuqe jeshile dhe të verdhë. Çdo fshat ka llojet e saj të thurje, dhe çdo familje - një model të cilat janë kaluar nga brezi në brez.

Kur një ndryshim në mating e kishte pikëlluar vlerën e tij praktik: në qoftë se valët janë hedhur trupin në breg të një peshkatar mbytur, nga modelet më triko e tij ishte e mundur për të përcaktuar fshatin dhe familjen, nga e cila ai përshëndet. Çdo model ka rëndësinë e saj simbolike, një rrjet të ngjashëm të peshkatarëve, të tjera - rrethojat e shtëpive, e ndërtuar prej guri lokale. Historia e disa llojeve të çiftëzimit është edhe më e papritur.

Jo shumë kohë më parë janë zbuluar varrimit Celtic. Ajo gjeti fragmente të carvings guri, motivet të cilat janë identike me modelet e disa gjëra të thurura. Ndoshta, ata janë të bazuara në një formë shumë e lashtë e stoli Celtic gjeometrike.     Modele të tjera të përsëritur irlandez trikotazh modele gjenden në shpellat prehistorike të Evropës Jugperëndimore.

Një tjetër grup të modeleve është e lidhur ngushtë me dekoratë arkitektonike dhe skulpturor të Lindjes. Origjina e motive të shumta zbukuruese të trikotazh Arani nuk është zgjidhur deri më tani, rëndësinë e tyre simbolike është ende duke pritur për decryption tyre. Por bukuria e mallrave thurur nga ishujt e Aran do të përfshijnë ata në veprat e vërtetë të artit. Trikotazh irlandeze të ndryshojnë shumë cilësi të bukura të dorës-thurjeDiamante (shih Fig.

2) 24 Dial unazore (numri duhet të jetë i ndashëm nga 6 plus 4 unazore shtesë për simetri e modelit plus 2 Edge).     1 rresht - gajtan 4, tjetër 2 STS të tërhiqet pa provyazyvaya, në, gjilpërë gjilpërë djathtë e majtë dhe pastaj të hyjnë në punë në lak 1 dhe lirimin e drejta foli për dy sythe, lak 2 të marr në gjilpërë djathtë dhe pastaj ulur në të majtë, atëherë këto sythe janë të thur vete fytyrës. Përsëriteni nga fillimi i seri.

2 dhe të gjithë madje edhe rreshtave - në vizatim. Gurgulloj sythe xhiruar (para sythe fije). Nëse ka disa në një rresht gajtan dy, ata gjithashtu xhiruar pa provyazyvaya (para sythe fije). Rreshti 3 - K1, * 2 gajtan, pastaj e tërheqim jo, provyazyvaya, në gjilpërë drejtë dhe i brendshëm loop fytyrë.

Gjilpërë majta për të hyrë në punë në lak i brendshëm dhe lirimin e drejta foli për dy sythe, lak para për të marr në gjilpërë të drejtë, për t'u ulur në të majtë, dhe këto sythe janë të thur 1 para, 1 gabuar, pastaj ik pa provyazyvaya, në gjilpërë të drejtë një para dhe një lak i brendshëm, la gjilpërë për të hyrë në punë në lak para, lirimit të drejtën gjilpërë të dy sythe, loop mbuluar me tegela të vini deri në gjilpërë të drejtë, për t'u ulur në të majtë dhe thur 1 gabuar, K1. Përsëriteni nga * në fund.

Në fund të radhazi 1 fytyrë dhe buzë.     Rreshti 5 - * hiqni jo provyazyvaya, një gjilpërë në frontin e djathtë dhe një lak i brendshëm, gjilpërë e majtë për të hyrë në punë në lak para dhe lirimin e drejta foli për dy sythe, loop mbuluar me tegela të vini deri në gjilpërë të drejtë, për t'u ulur në të majtë, dhe këto sythe thur 1 gabuar, K1, pastaj ik pa provyazyvaya, në gjilpërë të drejtë dhe varet mbuluar me tegela të përballet me, la gjilpërë për të hyrë në punë në lak i brendshëm për lirimin e djathtë foli për dy sythe, lak para për të marr në gjilpërë e duhur, dhe pastaj rri në të majtë këto sythe dhe thur 1 para, 1 gabuar, pastaj dy gajtan.

Përsëritur nga * në fund.     Në fund të serisë për të hequr pa provyazyvaya, në gjilpërë të drejtë dhe loop mbuluar me tegela të përballet me, la gjilpërë për të hyrë në punë në lak i brendshëm për lirimin e djathtë foli për dy sythe, lak para për të marr në gjilpërë të drejtë, të vënë pastaj në të majtë, dhe këto sythe janë të thur 1 para 1 gabim dhe buzë. Rreshti 7 - 1 gabim, * shkëmbimi loop K2 pas, si në rreshtin e 1, dhe provyazyvat fytyrës, 4 gajtan.

Përsëritur nga * në fund. Në fund të seri 1 dhe buzë gabuar.

Rresht 9 - të tërhiqet, jo provyazyvaya, në gjilpërë të drejtë dhe loop mbuluar me tegela përpara, majtas gjilpërë për të punuar në lak i brendshëm për lirimin e djathtë foli për dy sythe, një lak për të marr në frontin gjilpërë të drejtë, për t'u ulur në të majtë, dhe këto sythe janë të thur 1 para, 1 gabuar, pastaj ik pa provyazyvaya, një gjilpërë në frontin e djathtë dhe një lak i brendshëm, gjilpërë e majtë për të hyrë në punë në lak para, lirimin e drejta foli për dy sythe, mbuluar me tegela marr një lak në gjilpërë e duhur, dhe pastaj rri në të djathtë dhe thur këto sythe: 1 gabuar, K1, atëherë gajtan 2 kravatë. Përsëriteni nga fillimi i seri.

Rresht 11 - gajtan 3, * hiqni provyazyvaya jo, një gjilpërë në frontin e djathtë dhe një lak i brendshëm, la gjilpërë për të hyrë në punë në lak para, lirimin e drejta foli për dy sythe, loop mbuluar me tegela të vini deri në gjilpërë të drejtë , të ulet në të majtë dhe pastaj këto sythe janë të thurura: 1 gabuar, K1. Pas kësaj lidhë dy gajtan. Përsëriteni nga * në fund. Në fund të seri gajtan 3 dhe buzë.     Rresht 13 - përsëritur nga seria 1.

Diamante me një bluzë (shih fig. 3) Dial 26 unazore (numri duhet të jetë i ndashëm nga 24 plus 2 Edge).     Thur një mbështetje gajtan disa sythe.

1 rresht - gajtan 2, K1, gajtan 5, thur 2 sythe e ardhshme, në mënyrë që 2-loop unë e lë në krye të 1 me një pjerrësi të drejtë (për të bërë gjilpërë drejtën për të hequr dy sythe la gjilpërë për të hyrë në punë në lak 1 dhe pastaj lirimin e gjilpërës të drejtë nga të dy unazore në të njëjtën kohë për të marr lak 2 në gjilpërë të drejtë dhe të kthehet në të majtë), atëherë këto sythe janë të thur 1 para, 1 gabuar, më 4 fytyrë, 2 Tjetri shkëmbimi loop, në mënyrë që 1-lak unë e lë me shpatin në të majtë në krye të (2 për të hequr të drejtën e STS 2 gjilpërë, gjilpërë e majtë për të hyrë në punë përpara lak 1 dhe pastaj lirimin e gjilpërës të drejtë nga të dy sythe në një herë marr lak 2 në gjilpërë të drejtën për t'u ulur në të majtë), atëherë këto sythe janë të thurura: 1 gabuar, K1, atëherë 5 gajtan, K1, gajtan dy.     2 dhe të gjithë rreshtave edhe në model (sythe gajtan, me përjashtim të mesme katër, xhiruar, mos provyazyvaya, para se të sythe fije).

Rresht 3 - gajtan 2, K1, gajtan 4, pas dy shkëmbimi lak (si në rresht 1) dhe thur tyre në të djathtë me një shpatin e - 1 para, 1 i gabuar, i gabuar se 1, 4 fytyrës 1 gabuar, pas dy shkëmbimi lak (si në rresht 1) dhe thur ato me shpatin në të majtë - 1 gabim, K1, pastaj 4 gajtan, K1, gajtan dy. Rreshti 5 - gajtan 2, K1, gajtan 3, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të drejtën - 1 para, 1 gabuar, atëherë gajtan 2, 4, fytyrës, 2 gajtan, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat Left - 1 gabim, K1, atëherë gajtan 3, K1, gajtan dy.

Radhazi 7 - gajtan 2, K1, gajtan dy, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të drejtën - 1 para, 1 i gabuar, atëherë gajtan 3, 4, fytyrës, 3 gajtan, tjetër 2 STS swap dhe thur me një pjerrësi të majtë - 1 gabim, K1, pastaj gajtan 2, K1, gajtan dy. Rresht 9 (në këtë seri unazore që formojnë një, drejtimi diamant kundërt) - 2 gajtan, K1, gajtan dy, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të majtë - 1 gabim, K1, gajtan më 3, 4, fytyrës, 3 gajtan, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të drejtën - 1 para, 1 gabuar, pastaj 2, gajtan, K1, gajtan dy.     Rresht 11 - gajtan 2, K1, gajtan 3, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të majtë - 1 gabim, K1, gajtan në 2, 4, fytyrës, 2 gajtan, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat Right - 1 para, 1 gabuar, e ndjekur nga 3 gajtan, K1, gajtan dy. Rresht 13 - gajtan 2, K1, gajtan 4, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat të majtë - 1 gabim, një fytyrës, atëherë një gabim, 4 fytyrës, 1 i gabuar, tjetër 2 STS dhe shkëmbim thur me një shpat Right - 1 para, 1 gabuar, pastaj 4 gajtan, K1, gajtan dy.     Bazuar në materialet e

, loop dora thurje, thurje model, thurje gjilpërë