për thurje

 

Modelet e zbukurime

Modelet me yo, një vrimë është quajtur vizatim. Yo dalë përpara dhe të kundërt.  Në mënyrë që të formojnë yo, ju duhet të vini të drejtën e punës thread gjilpërë, e cila shtrihet në gishtin tregues të dorës së tij të majtë, i lartë, lëvizjen nga majtas djathtas foli "atij"  (Fig. 79).

Rezultuar në yo provyazyvanii lak e ardhshëm për të mbajtur drejtë gishtin tuaj tregues.  Në anën e kundërt e yo gjithmonë provyazyvaem si loop mbuluar me tegela.  Veçori e yo është se ajo nuk është e lidhur me një numër të sythe në themel, në mënyrë që thurur me rroba në mes të dy shtyllave të sythe formuar nga vrima.

Nëse yo nuk janë në provyazyvaetsya rreshtin e ardhshme me lak ngjitur (për shembull, në modelet e unazore, të marra së bashku me yo), është fillimi i një varet kolonë të ri. Në rastin kur ju doni të bëni shtimin e një lak brenda një pëlhurë thurur pa vrima, të aplikojnë yo inversi. Për këtë punë merr fije më poshtë, lëvizja "nga vetë" (Fig. 80).  Rreshtin pasuese Mbrapsht yo provyazyvaem dhe thur gajtan.

Rezultati është një lak i shtrembëruar, i cili mbyllet hapjes. E unazore kaloi në pëlhurë fillon një kolonë të ri varet.  Kur thurje, ju duhet të bëni të sigurtë që numri i sythe shtuar (yo), në një model të barabartë me numrin zvogëlohet.  Loop mund të lehtësojë yo para, pas, si dhe disa sythe personale apo gajtan dhe madje edhe rreshtave, në varësi të strukturës së modelit.

Për të marrë një pamje të saktë të modeleve të punë të hapura, nuk mjafton për të bërë yo dhe heqin atë.  Duhet të duhet të bëjë yo rënie të theksuar model lehtësim.

Nëse ju harton thur zbukurime duhet të udhëhiqet nga rregullat e mëposhtme: në qoftë se bëhet yo para zbritjes duhet të provyazyvat dy sythe së bashku rrugën perekida, dmth, lak e parë për të hequr fetë e sipërme e gjilpërës majta në të djathtë, jo provyazyvaya, i dyti thur, dhe pastaj të hedhin lak parë nëpërmjet loop e dytë, më e ulët e. Me këtë rënie, ne kemi marrë shpatin e lak nga e djathta në të majtë dhe të djathtë të vrimë (Fig.  22).

Nëse do të zvogëlojë një lak (dy sythe së bashku provyazyvaem), dhe pastaj të bëjë yo duhet provyazyvat dy sythe përgjatë para lobes sipërme. Me këtë rënie, ne kemi marrë shpatin e lak nga e majta në të djathtë dhe vrimë është formuar në të majtë të tij (Fig. 21).

Për të kryer të gjitha modelet e delikate të mirë se metoda e dytë të thurje sythe gajtan, në të cilën janë të lobes sythe e sipërme e fytyrës, e cila e bën të lehtë për të prodhuar zbritje dëshiruar.  Modelet zbukurime mund të merret duke përdorur yo dyfishtë. Yo marrë një dyfishtë, grabbing thread djathtë gjilpërën dy herë (Fig. 81).  Kur thurje në radhën e ardhshme e një provyazyvaem yo, dhe rivendosur dytë të spokes.

By hedhur yo në një vrimë të prodhuar thurur me rroba më të mëdha.  Disa modelet e yo të dyfishtë, e bëri në anën e përparme të punës nga brenda nuk e hedhin atë larg, dhe i pari yo provyazyvaem fytyrën si një lak, dhe e dyta si i brendshëm: të rivendosur rënie në lak thurje seri fytyrës.  Në rrjetë peshkimi modelet shpesh kërkojnë të zbresë në një kohë të dy sythe, që është thur se bashku tre sythe.

Tre së bashku mund të provyazyvat para lobes më të ulët (Fig. 16), rruga perekida (Fig. 23) dhe metoda e sythe ndryshim (Fig. 24).  Në çdo rast, duke pasur parasysh këshillën e saktë.  Duke përdorur metoda të ndryshme të zbritja dhe shtimin e lak (shih "teknikat thurje"), duke ndryshuar vendndodhjen e tyre, mund të merrni një numër të bukur, e hapur-pune kruzhevoobraznyh modele që mund të përdoret si një standalone ose si një trim pëlhurë sfond.

Nëse ju modele thur zbukurime pas një numër të caktuar të sythe sythe provyazyvaem përgatitore gajtan ose unazore, të treguar në fillim të modelit.  Zbukurime ndërlikuar (Fig.  82).  Mated njëanshëm. Përdoret kur thurje xhaketa, xhaketa, jumpers dhe dresses. Numri i sythe herë shtatë, plus dy Edge. Për të rekrutuar lak mostër 30 dhe thur nga skema (Fig.  83):

1-st rresht K2, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 para dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Rreshti 2 1 gabuar, gajtan 2 bashku, yo, 1 gabuar, yo, gajtan 2 bashku, 1 i gabuar, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Rresht 3 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, 2 perekidom së bashku, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Seri 5 yo dhe 2 bashku perekidom, 5 para dhe kështu me radhë deri në fund të seri;

seri 6 yo, gajtan 2 bashku, gajtan 2, gajtan 2 bashku, yo, 1 gabuar, etj . deri në fund të seri;  7 seri K2, yo, 2 së bashku perekidom 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Seri 9 të përsëritjes modele nga seria 1.  Lace (Fig. 84).  Mated njëanshëm. Përdoret kur thurje xhaketa, jumpers dhe dresses. Numri i sythe plus dy herë dymbëdhjetë Edge.

Shembull kemi mbledhur 26 unazore dhe model thur në diagramin (Fig. 85):  1 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, K2, yo, K1, yo, 5 para dhe 2 bashku perekidom dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Rresht 3 2 së bashku për lobes e sipërme, K1, yo, 3 fytyrës, yo, 4 fytyrës, 2 perekidom së bashku, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Rresht 5 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 5 para, yo, 3 faceplates, 2 perekidom së bashku, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;

rresht 7 2 së bashku për lobes e sipërme, 5 fytyrë, yo , K1, yo, K2, 2 perekidom së bashku, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  9 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, 4 fytyrë, yo, 3 fytyrës, yo, K1, 2 bashku perekidom dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  11 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, 5 para, yo, 2 perekidom së bashku, dhe kështu me radhë deri në fund të seri;  Numri 13 i model të përsëritur nga seria 1.  Zbukurime diamante (Fig.

86).  Mated njëanshëm. Përdoret për shalle thurje, xhaketa, jumpers, dhe si dekorim. Numri i sythe herë 18 plus dy për simetri e djathtë dhe të majtë të linjave të raportit, plus Edge dy.

Për të rekrutuar lak mostër 24 dhe thur nga skema (Fig. 87):  1 rresht në K2 fillim, K2 pastaj të përsëritur, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, K1. Në fund të 2 të përballet me seri;

seri të tretë në fillim të K2, pastaj të përsëritur: 1 front, 2 së bashku për lobes e sipërme, Naki, së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për feta në tion, yo, 5 para, yo, 2 BM (perekidom, yo, 2 së bashku perekidom, Naki perekidom së bashku në fund të 2 të përballet me seri;.

seri 5 në K1 fillim, yo, pastaj të përsëritur 3 perekidom së bashku, yo, 2 në vend të lobes sipërme, yo, 2 feta bashku mbi krye, yo, 7 para, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, yo Në fund të 2 perekidom seri bashku, K1,.

7 seri në fillim të K2, pastaj të përsëritur, fytyrë, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku perekidom, 3 faceplates, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1.  Në fund të 2 të përballet me seri;

seri 9 në fillim të K2, pastaj të përsëritur 3 fytyrë, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku perekidom, 1 para dhe 2 së bashku në krye karafil, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2. Në fund të 2 të përballet me seri;

seri 11 në K2 fillim, pastaj të përsëritur 4 ballë, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme , yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës.  Në fund të përballet me 2 seri;  Numri 13 i model të përsëritur nga seria 1.  Vizatim vertikale zbukurime (Fig. 88).  Mated njëanshëm. Përdoren për thurje xhaketa dashuroj verës, jumpers.

Numri i sythe të shumta të 15 plus dy Edge.  Për të rekrutuar mostra loop 17.  Ju mund të përdorni tërë gjerësinë e model si një shirit përfunduar. Diagram për të përsëritur model është vendosur në të majtë të vijës vertikale të raportit (Fig.

89). Pjesë e modelit mund të përdoret si një model zbukurime të pavarur në kombinim me sythe të fytyrës apo gajtan. Pika në qark nuk mund të lexohen, ato janë përdorur për lehtësi:  1 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2, 3 gajtan, yo, K1, gajtan 3, 2, së bashku për lobes e sipërme, yo, K2,

2,14,18 dhe 30 katër radhë gajtan, 3 faceplates, 2 gajtan, 3 fytyrës, 4 gajtan;  Rresht 5 2 fytyrës, iakid 2 bashku perekidom, 3 gajtan, yo, K2, gajtan 3, 2  Fytyrës, yo, 2 perekidom së bashku;  4,12,20 dhe 28 rreshtave të gajtan 4, 3 fytyrës, 3 gajtan, 3 fytyrës, 4 gajtan;  Rresht 5 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2, 3 gajtan, yo, 3 fytyrës, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2,

6,10,22 dhe 26-të katër radhë gajtan, 3 fytyrës, 4 gajtan, 3 fytyrës, 4 gajtan;  7 seri K2, yo, 2 së bashku perekidom, 3 gajtan, yo, 4 fytyrës, 3 gajtan, K2, yo, 2 perekidom së bashku;  Rreshtave 8 dhe 24 të gajtan 4, 3 faceplates, 5 gajtan, 3 fytyrës, 4 gajtan;  9 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2, gajtan 3, 3 faceplates, 2 së bashku për lobes e sipërme, 3, gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2,

11 rresht 2 fytyrë, yo, 2 perekidom së bashku, gajtan 3, K2, 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 gajtan, K2, yo, 2 perekidom së bashku;  13 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2, 3 gajtan, K1, 2 së bashku për lobes e sipërme, 3, gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2;  Numri 15 K2, yo, 2 së bashku perekidom, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, gajtan, K2, yo, 2 së bashku perekidom;

16 dhe 32 rreshtave gajtan 4, 3 fytyrës , gabuar, 3 fytyrës, 4 gajtan;  17 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, fytyrës, 3 gajtan, K1, yo, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 l tsevye;  Numri 19 K2, yo, 2 së bashku Perek shtëpi, 3 gajtan, K2, yo, gajtan 3, K2, yo, 2 së bashku perekidom;

21-të së bashku për disa 2 lobes e sipërme, yo përballen me , 3 gajtan, 3 fytyrës, yo, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 l tsevye;  23 Numri K2, yo, 2 së bashku Perek shtëpi, 3 gajtan, 4 fytyrë, yo, gajtan 3, K2, yo, 2 perekidom së bashku;  25 rresht 2 së bashku për lobes e sipërme, yo fytyrës, 3, gajtan 2 bashku perekidom, 3 fytyrës, 3 gajtan 2 së bashku në dales sipërme yo, K2,

k2 27-të të ndryshme, yo, 2 së bashku pepekidom, 3 gajtan 2 bashku perekidom, K2, gajtan 3, K2, yo, 2 vmes perekidom;  Rresht 29 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2, 3, gajtan 2 bashku perekidom, 1 para, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2;  31-dytë radhazi K2, yo, 2 së bashku perekidom, 3 gajtan 2 bashku perekidom, 3 gajtan;  33 seri të përsëritjes modele nga seria 1.  Zbukurime stampuar (Fig.

90).  Mated njëanshëm. Përdoret kur thurje xhaketa, fustane, jumpers, dhe si dekorim.  Numri i sythe herë 20 plus dy Edge.

Për të rekrutuar lak mostër 22 dhe thur nga skema (Fig. 91):  1 rresht 1 gabuar, yo, 3 faceplates, 2 së bashku perekidom, 8 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, 1 gabuar;  Rreshti 3 1 gabuar, K1, yo, 3 fytyrës, 2 së bashku perekidom, 6 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, K1, 1 i gabuar,

rresht 5 1 gabuar, K2, yo, 3 faceplates, 2 së bashku perekidom, 4, gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, K2, 1 gabuar;  7 rreshti 1 i gabuar, 3 fytyrës, yo, 3 faceplates, 2 së bashku perekidom, 2 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, 3 fytyrës, 1 gabuar;  9 rreshti 1 i gabuar, 4 fytyrë, yo, 3 faceplates, 2 perekidom së bashku, dy së ​​bashku për lobes e sipërme, 3 fytyrës, yo, 4 fytyrës, 1 i gabuar,

11 th model të përsëritur disa 1 seri.  Dorëshkrim Bear-së (Fig. 92).  Mated njëanshëm. Përdoren për thurje jumpers, xhaketa dhe veshje. Numri i sythe herë 25 plus dy Edge. Për të rekrutuar lak mostër dhe 27 për thur Skema (Fig.

93):  1 rresht 1 gabuar, K1, yo, K1 katër herë dhe 4 gajtan, pastaj K1, yo, K1, 1 gabuar;  2 1 rradhët e para, 2 gajtan, yo, katër herë gabuar dhe 4 fytyrës, atëherë një gabim, yo, gajtan 2, K1,

seri të tretë 1 gabuar, 3 fytyrës, yo, 2 së bashku perekidom, 3 gajtan 2 bashku perekidom, 3 gajtan, 1 para, 3 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 3, gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, 1 gabuar;  4 1 radhën e parë, 4 gajtan, yo, katër herë i gabuar dhe 3 fytyrës, atëherë një gabim, yo, 4 gajtan, K1,

rresht 5 1 gabuar, 5 para, yo, 2 së bashku perekidom, 2 gajtan 2 bashku perekidom, 2 gajtan, K1, 2, gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, 2 gajtan 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 5 para, 1 gabuar;  6 1 radhën e parë, 6 gajtan, yo, katër herë në gajtan gabuar dhe K2, atëherë një gabim, yo, 6, K1,

7 rreshti 1 i gabuar 7 para, 2 perekidom së bashku, një gabim, dy, së bashku perekidom 1 gabuar, 1 para, 1 gabuar, 2 së bashku për lobes e sipërme, 1 gabuar, 2 së bashku për lobes e sipërme, 7 fytyrës, 1 gabuar;  8 1 radhën e parë, 8 gajtan, të përsëritur tri herë: 1 front, 1 i gabuar, atëherë K1, 8 gajtan, K1;  Seri 9 të përsëritjes modele nga seria 1.  Mozaiku (Fig.  94).

Lidhja e njëanshme. Ajo është përdorur për jumpers, dresses, xhaketa, dhe si dekorim. Numri i unazore plus një të shumta të dymbëdhjetë 2 sythe në të djathtë dhe 11 të majtë të linjave të raportit, plus dy Edge.  Kjo gjerësi model (25 unazore) mund të përdoret si përfunduar një rrip vertikal.

Shembull kemi mbledhur 27 unazore dhe thur nga skema (Fig. 95):  1 rresht në K2 fillim, pastaj të përsëritur, K2, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, 2 së bashku perekidom, 5 fytyrës, etj Në fund të përballet me 2 seri, 2 së bashku për lobes e sipërme , yo, K1, yo, 2 së bashku perekidom, 4 ballë,

seri të tretë në fillim të K2, pastaj të përsëritur: 1 front, 2 për lobes e sipërme bashkë, yo, 3 fytyrës, yo, 2 së bashku perekidom 4 fytyrës, etj Në fund të 1 para seri, 2 për lobes e sipërme bashkë, yo, 3 fytyrës, yo, 2 së bashku perekidom, 3 fytyrës;  Seri 5 në K2 fillim, pastaj të përsëritur 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1 3 së bashku perekidom, K1, yo, 2 së bashku perekidom, 3 fytyrës, etj Në fund të serisë së bashku për 2 lobes e sipërme , yo, K1, 3 së bashku perekidom, K1, yo, 2 perekidom së bashku, K2,

7 seri, në fillim të K1, 2 së bashku për lobes e sipërme, pastaj të përsëritur, yo, 2 së bashku në krye karafil, yo, K1, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 2 perekidom së bashku, K1 2 së bashku për lobes e sipërme, etj Në fund të një numri të yo dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, yo K1, 2 së bashku perekidom, yo, 2 perekidom së bashku, K1;  Rresht 9 në fillim të 2 bashku për të lobes e sipërme yo, pastaj të përsëritur 2 bashku për të lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, perekidom 2 bashku, yo, 3 perekidom së bashku, yo, etj Në fund të seri 2, së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, 2 së bashku perekidom, nakschid 2 bashku perekidom;

11 seri në K1 fillim, yo, pastaj të përsëritur 2 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku perekidom 1 para dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, etj Në fund të 2 perekidom seri bashku, yo, 2 perekidom së bashku, K1 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1;  Rresht 13 në fillim të K2, pastaj të përsëritur, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 faceplates, etj Në fund të një numri të yo dhe 2 bashku perekidom, yo, 3 perekidom së bashku, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K2,

15 seri në K2 fillim, pastaj të përsëritur: K1, yo, 5 para, yo, 4, dhe kështu të përballet me d. Në fund të një numri të K1, yo, 5 para, yo, 3 fytyrës;  Seri 17 në K2 fillim, pastaj të përsëritur: K2, yo, 2 së bashku perekidom, 1 para dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 5 fytyrës, etj  Në fund të një numri të K2, yo, 2 së bashku perekidom, 1 para dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 4 ballë,

19 seri në K2 fillim, pastaj të përsëritur 3 fytyrë, yo, 3 së bashku perekidom , yo, 6 fytyrës, etj Në fund të 3 seri fytyrës, yo, 3 perekidom së bashku, yo, 5 fytyrës;  21-th numrin e modelit të përsëritur nga seria 1.  Zbukurime medalion (Fig. 96).  Mated njëanshëm.  Përdoren për thurje xhaketa dashuroj, jumpers, xhaketa.  Numri i sythe herë dymbëdhjetë, plus 10 në të majtë dhe të djathtë nga shtatë linjat e raport, plus Edge dy.

Për të rekrutuar lak mostër 31 dhe thur nga skema (Fig. 97). Modele zbukurime vishenNë këtë model thur 3 unazore me lak ndërrim.  1 rresht në fillim të 3 fytyrës, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, pastaj të përsëritur, 2 së bashku perekidom yo, K2, 3 me një ndryshim të lak (Fig.

24), K2, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, etj Në fund të 2 perekidom seri bashku, yo, K2, 3 me një ndryshim të lak, K2, yo, 2 përballen me;  Seria e tretë në K2 fillim, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, pastaj të përsëritur, yo, 2 perekidom së bashku, yo, K1, 3 me një ndryshim të lak, K1, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 faceplates, etj Në fund të një numri të yo, 2 perekidom së bashku, yo, K1, 3 me një ndryshim të lak, K1, yo, 3 fytyrës;

seri 5 në fillim të K1, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 4 fytyrë, pastaj të përsëritur: K1, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3 me një ndryshim të lak, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 4, fytyrës, etj Në fund të serisë 1 para, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3 me një ndryshim të lak, yo, 4 ballë;  7 seri në fillim të K2, yo, K2, 3, së bashku ndryshim, K1, pastaj të përsëritur: K1, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, 2 perekidom së bashku, yo, K2 3 me një ndërrim të unazore, K1, etj Në fund të një numri të K1, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, 2 së bashku perekidom, 3 fytyrës;

9 në seri fillim të K1, yo, 2 perekidom së bashku, yo, K1, 3 me një ndryshim të lak, K1, pastaj të përsëritur, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, 2 perekidom së bashku, yo, K1, 3 përgjatë ndryshim, K1, etj Në fund të një numri të yo dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 3 fytyrës, yo, 2 perekidom së bashku, K2;  Seri 11 në K2 fillim, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3, së bashku ndryshim, yo, pastaj të përsëritur 2 bashku për të lobes e sipërme, yo, 5 para, yo, 2 perekidom së bashku, yo, 3, së bashku ndryshim, yo etj Në fund të serisë 2 bashku për të lobes e sipërme, yo, 5 para, yo, 2 perekidom së bashku, K1,

13 seri të përsëritjes modele nga seria 1.  Gjethet e informacionit Data (Figura 98).  Për një brez të caktuar përfunduar rekrutimin e 33 unazore dhe thur tërë në të gjithë gjerësinë e skemës (Fig. 99), duke mos përfshirë hap-line raport:  1 seri 3 fytyrës, 2 gajtan, K1, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, K1, yo, K2, 2 së bashku perekidom, 5 para dhe 2 së bashku për lobes e sipërme, K2, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, yo, 2 së bashku për lobes e sipërme, 2 gajtan, 3 fytyrës;

yo, veshje, yo, vizatim, skema