për thurje

 

ABCs e thurimë

MAKSIMOVA TM veshje ABC grepABC thurje, 1986 llojin Një nga stoli -.. grafts ngjyra thurur Përdoreni këtë triko jo vetëm si dekorata (rugs mur, batanije, jastëk, etj), por në rroba. Si në këtë rast, lidhur pëlhurë ngjyrë? Shkruani spokes 11 sythe e filaments të ndritshme dhe të njëjtin numër të errët nga spirale të tjera

1 seri -. 10 nga fije të errët të fytyrës, pastaj dorën e majtë, aplikoni një fije e hollë të errët në një dritë dhe, pasi do rreth tij, të marrë një fije të errët në dorën tuaj të djathtë, tërheqë për spokes drejtë dhe, mbajtjen e tij, lidhin 10 fytyrës sythe i fije të ndritshme.  Rreshti 2 - gajtan 10 nga vargu drita, pastaj dorën e majtë, të zbatohet një fije dritë mbi të errët dhe, pasi do rreth tij, të marrë një fije të ndritshme në të djathtë, tërheqë për spokes drejtë dhe, mbajtjen e tij, 10 fije lidhje gajtan të errët.

Seri tretë - model të përsëritur me një seri të dytë. Tie 4-5 cm - të marrë një kampion prej dy piktura me ngjyra, të lidhura vertikalisht. Parimi i kombinuar piktura me ngjyra në një linjë të pjerrët është i njëjtë. Në Fig. 316 tregon një rrobat e thurur me dizajne gjeometrike. Ne rekomandojmë që të paraqesin veten checkered vizatim në letër të stoli. Ndiqni atë me lapsa me ngjyra në ngjyrat që ju të përballet. Pis.

316 harton kostum me vija në buzë janë të gjitha të ndryshme (me përjashtim të qelizave të vogla).  Lidhje të rehatshme, kapelë e bukur nuk është e lehtë - ne kemi nevojë për një përvojë në artin e thurje dhe njohja e disa "sekrete". Si mund të sigurojë që nuk të ngushtë kapak në kokë, shtrirë dhe kishte një formë që ju të-për-ballë (Fig. 317)? Plotësojnë kërkesat themelore që duhet të konsiderohet në punë.

Rajs. 317 Caps Le të fillojmë me më të rëndësishme - një model. Kjo në masë të madhe thjeshton procesin e kapele me shtiza, si ajo përjashton punën e "verbërisht". Heqja e piketat për një kapak thurur (Fig. 318).  Bazë për matjen e rim është një linjë: ajo është e barabartë me perimetrin e kokës, që përcakton madhësinë e një kapele.

Rajs. 318 Tërheqja e piketat për të marrë masat e kryetarit të ballit mbi vetulla dhe në më të konveks, zverku. Pull masë kasetë të ngushtë. Supozoni, perimetri 56 cm Tani kreu i matur distancën nga maja e deri në skajin e hat para (16 cm), rear (17 cm) dhe anash (21 cm).

Shinik e fundit (21 cm) nga lart për të hequr pjesën e përkohshme. Tjetra, të përcaktuar distancën nga skajin e veshit të kthehet mes të kokës (11 cm).  Shënim. Matja e distanca nga maja e deri në buzë frontin e kapak, ju duhet të konsideroni, si do të veshin një kapak: mbulon ballin tërë ose në të kundërtën, mjaft të hapur atë. Në varësi të këtyre matjeve janë fituar nga të ndryshme. Model-bazë kapak.

By standardet e vizatimit të ndërtuar (Fig.  319) - një model-bazë. Nëse ju lidhë atë në kanavacë nga poshtë lart, duke e bërë zbritja e sythe në përputhje me pika, dhe pastaj qep atë, që ju të merrni një kapak "në kokë." Ai përshtatet fort në kokë, duke përsëritur formën e saj. Pis. 319-bazë model shkronja kapitale për kapele në stilet e tjera të modelit bazë të planifikuar linja të reja (simulim).

Për shembull, një kapak sferike me një buzë të ulët (cm 3-4) duhet të shtohet për 80-10 rrethimin cm falas, në mënyrë të barabartë shpërndarjen e saj, atëherë gjerësia e modelit të bëhet e barabartë me 66 cm (56 cm + 10 cm = 66 cm). Në të njëjtën kohë kapak bezel duhet të mbulojë kokën fort, kështu që matja nuk ndryshon, dhe nëse fije është "i ngadaltë", pa burime, ajo duhet të lidhen me 2-4 cm më pak se perimetrin e kokës. Lartësia e model për një kapak sferike është rritur me 3-4 cm

Rezultati është një model pune (Fig. 320). Mbetet për të zgjedhur një model për të mostrës kontrollit, të llogaritur sipas numrit domosdoshme e unazore për të marrë filluar dhe të mendojnë për mënyrën se si zbritja e sythe mbi kapak të lartë. Në Fig. 320 Duke punuar opsionet sferike model rënie shkronja kapitale janë shumë të ndryshme, pasi ata varen nga një model të veçantë, dhe për këtë arsye sa më shumë si modele për kapele.

Por ka rregulla të caktuara që ju duhet të dini, duke e bërë llogaritjen e ulet. Ajo është si vijon: zbritja në krye të kurorëzon duhet të bëhet nëpërmjet një seri e fillimit të tyre në një 8-10 cm nga lartë. Për thurje rrethore duhet të ndahet nga 6-7 njësi dhe në fund të çdo të marrë jashtë në një lak për angled - në pjesë 3-4. Rrjedhimisht, më pak se zbritja, më akute të bëhet cap lartë.

Mendoni kapele grave thurje, me shembuj specifik. Pis. 321 kapak beanie me fushat për të fushave (Fig. 321). Size 55-56. 100 leshi g (1 fije të bardhë lesh angora ose 6 fillesat e numrit fije 32 / 2 deri 6 fillesat e fije të njëjtën rozë dhe blu).  Spokes numër 6 dhe 8. Drejtimi i thurje nga poshtë lart, me fusha kapele (Fig. 322). Fig. 322 model kapele me fushat në spokes të hyjë në numrin 8 55 unazore (numri duhet të jetë i ndashëm nga 4 plus 1 loop shtesë plus 2 Edge).

1 rresht - K1, 1 gabuar, etj 2-5 seri - mbi Barazim fytyrës e fytyrës një lak mbi gajtan - gajtan. Rresht 6 - 1 gabim, nga tre sythe, të marra së bashku, thur 5 STS (thur si më poshtë: 3 me gajtan, 1 yo, përsëri 3 gajtan së bashku të njëjtën loop, yo dhe një mbrapa 3 me sythe të njëjtë gajtan) etj  Rreshti 7 - varet fytyrës. Rresht 8 - sythe gajtan.

Radhazi 9 - K1, 1 gabuar, 3, së bashku përpara murit pasme, një gabim, etj Në këtë seri, për të rivendosur në një numër të sythe.  Rresht 10 - 1 gabim, K1, etj Ndiqni 4-5 1x1 brinjë cm. Pastaj heq nga priza dhe 5 temat në spokes e numrit 6 mund të lidhet ngushtë si çamçakëz 1x1 (5cm) - ky kapak i përshtatet snugly kokë.

Tjetra, bashkangjitni 5 temat dhe gjilpërat për të thur № 8 e 8 cm në St st (i gabuar sipërfaqe të lëmuar - kapak fytyrës), pastaj të fillojë zbritje. Për ta bërë këtë, ndajnë thurje në 7 pjesë dhe të bëjë një fije ngjyrë të shënojë. Në fund të çdo provyazyvayte pjesë në 2 STS bashku gajtan në çdo rresht të sythe gajtan. Zbritje e fundit, e bëjnë këtë: thur gjitha STS në gajtan 2 bashku (spokes e 8 sythe mbetur).

Thread Oborvite, qep atë lak të shtrënguar dhe do të forcojë thread e thur hat njëjtë. Kapak me jakë xhakete (Fig. 323).  Size 56. 140 g e leshit (numri i fije 32 / 2 te 16 Tema të). Spokes numër 4 dhe 6. Jakë xhakete lidhur në drejtim tërthor, kurorë kapele - në të përbashkëta (Fig. 324).

Për një model model tip jakë xhakete 29 unazore (numri duhet të jetë i ndashëm nga 4 plus 3 unazore shtesë për simetri e model plus 2 Edge). Thread ngjyra të ndryshojë çdo 4 rreshtave. Në Fig. 323 Cap me 1 jakë xhakete dhe 3 rreshtave të tre, 1 fytyrës për të hequr (fije e lak), etj Rreshti 2 - unazore të përballet me, shtënë lak për të xhiruar (thread para loop).  Rreshti 4 - unazore fytyrë, thur loop gajtan shtënë.

Renditet e 5-të dhe 7 - K1, * 1 off (fije e lak), 3 fytyrës. Nga përsëritur * për t'i dhënë fund. Në fund të radhazi 1 fytyrë dhe buzë.  Rresht 6 - si 2. Rreshti 8 - si 4. Rreshti 9 - përsëritur model nga seria 1.

Numri 6 spokes tipit 25 unazore (13 cm) dhe kravatë ngjyrë jakë xhakete, duke shtuar në fund të çdo seri fytyrës në 1 loop, dhe në fund të çdo gajtan zbritur shumën e njëjtë. Shtimi sythe të bëjë me yo, duke përmbushur kërkesën e tij për veten, dhe zbritja - Edge provyazyvaniem dhe sythe fqinje përgjatë mbuluar me tegela. E banding buzë jakë xhakete varet tipi 68 spokes № 4 (thread 8 Futjet) dhe fort thur 3 cm 1x1 brinjë.

Pastaj, shtoni 8 temat (gjithsej tani 16) dhe numri 6 hala thur 8 cm llastik rr.  Pas kësaj, zbritje. Ndani në 6 pjesë me shtiza dhe me anë të një provyazyvayte seri unazore përgjatë 2 para në fund të secilës pjesë, me përjashtim të fundit. Kur u largua në gjilpërë 12/10 sythe ngushtë dhe do të forcojë thread e thur hat njëjtë.

* Këshilla praktike dhe kapele të rrumbullakët lloj individualitet është më mirë për të përzier nga një fije leshi shumë e trashë (numri i fije 32 / 2 dhe 20-25 Futjet) foli № 5-6. Kjo do të ndihmojë në krijimin e formën e dëshiruar të modelit.  Përveç kësaj, model është bërë nga filaments trashë janë shumë më spektakolare se sa e hollë. Pis.

324 kapele modeli me Caps * jakë xhakete duhet të jetë vënë nga të rreshtim lesh angora thur. Më mirë akoma, vyvyazyvaya kapak, fije lesh angora të bashkëngjitni leshi të njëjtën ngjyrë dhe ton. Beretat të jenë të thur nga fijeve të trashësi mesatare (numri i fije 32 / 2-8 Futjet) modelet me një strukturë të lirshme të tilla si çamçakëz britanik. * Hats, me grep, të mbajtur formën e tyre.

Lidhjen e tyre më shpesh në një rreth, duke filluar nga lart, nga qendra. * Ndonjëherë kapele fillojnë me rim e gum. Llogaritur nga unazore elastike për të filluar nuk është aq e lehtë sa ajo është shumë fleksibël.  Përveç kësaj, një rrjet është shtrirë shpejt. Mënyrë më të mirë për të lidhur kapak të lartë (kurorë) pa rim, qep atë, dhe pastaj goditje rreth sc Dovyazat rim në lak e pasme të bazës thread (shih Fig.

273). * Nëse kapele kanavacë në fund të Crosslinked, duke zgjedhur një model, konsiderojnë se shtresë nuk është shkelur. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për modele, e përbërë nga një vija të gjerë vertikale. Në Fig. 325 dorashka pa gishta dorashka pa gishta (Fig.  325) kryhet zakonisht në një rreth në pesë spokes: katër janë unazore, dhe thur pestë. Kjo quhet thurje rrethore, ose me tuba.

Me një palë dorashka të grave kanë nevojë 75-100 gram i fije leshi, burrat - 100-130 g, baby - 40-75 g. Për trajnimin në dorë thur dorashka pa gishta e grave, të udhëhequr nga matjet e mëposhtme (Fig. 326), cm : Fig.

326 Hiq piketat me dorën e një gruaje thurje dorashka 1. Perimetrin e dorës (masë pjesën më të gjerë të eshtrave, duke tërhequr një masë fort kasetë) - 19 2. Gjatësia e furçë nga dore deri në fund të gishtin e mesëm - 18.5 3. Gjatësia e furçë nga dore deri në fund të gishtit të vogël - 15 4. Gjatësia e furçë nga dore në bazë të gishtit - 6 5. Gjatësia e gishtit nga baza në mes të gozhdë - 5 Riset thurje dorashka dhe një rreth. Spokes № 2,5, çorape thurje.

Tie pjesën kryesore të dorashka model - shembull test - dhe përcaktojnë atë nga dendësia e thurje, për shembull 3 sythe e 1 cm Llogarit numrin e unazore për të marrë filluar: 3 STS x 19 cm (perimetrin e dorës) = 57 etj Rezultati rrumbullakuar poshtë në një shifër që është në mënyrë të barabartë i ndashëm nga 4 (numri i spokes) - 56.  Në çdo lak një foli 14. Dorashka kanë filluar të thur me prangat, mbante gomë e saj, në Shën st me një zbukurim apo një model të dendura me një thekë.

Për të filluar me gomë. Më 2 hala, vendos së bashku, dial 56 unazore dhe një pa spokes. Pastaj, shumë të ngushtë (ndryshe shqip lak dhe spokes bien) thur 1 rresht 1x1 brinjë, ndërsa shpërndarjen e lak më 4 hala si më poshtë: thur parë 14 sythe e 1 gjilpërë, gjilpërë 2 thur 14 unazore më shumë, atëherë e tretë - këto 14 dhe, së fundi, fundit 14 sythe thur gjilpërë 4.

Thur Pra, të gjitha 56 unazore, dhe puna vënë katër spokes, një lirë 5-I - operative. Për sythe Pin 1 Pin spokes - ajo do të udhëheqin punën.  Më 1 dhe 2 gjilpërat - një lak të lartë të dorashka pa gishta, në fund 3 dhe 4 (palme). Jumper thurje në një rreth, që lidh thread nga fundi i spirale, të vendosur e mbetura të sythe ("bisht").

Edge loop nuk është - kjo është një nga tiparet e një tuba thurje. Tani Tie një rreth clockwise në jashtë gomë 1x1 (6-9 cm), dhe pastaj 6 cm në Shën st deri në bazën e gishtit. Fillestar thurje shpesh bëni gabim e duke u përpjekur për të thur në brendësi të rrethit - kjo është shumë e papërshtatshëm dhe kohë-konsumojnë. Vrimë për gishtit.

Në të djathtë vrimë dorashka formuar në spokes e tretë (Fig. 327), në të majtë - më 4.  Gjerësia e tij është e barabartë me numrin e sythe në një foli të një minus 4 unazore (14 § - 4 = 10, etj etj). Ajo është e mirë për të kryer vrima duke përdorur një fije ndihmëse: në thur tretë një foli e parë 2-3 unazore fytyrës, atëherë 10 në vijim (vrimë loop) - para thread ndihmëse dhe oborvite atë.

Tani, 10 loop ndihmëse të kthehen gjilpërë e tretë, dhe pastaj të gjithë sythe e hala thurje thur fije të fytyrës të punës. Tie Next dorashka pa gishta deri në fund të gishtit të vogël. Pis. 327 Përcaktimi i vendit të gishtit të ulur lak në fund të dorashka.  Zbritja mund të bëhet me një nga mënyrat më të vjetra: sythe prerë në skajet e palme, duke e bërë në fund të dorashka pa gishta merr formën e një trekëndëshi.

Më 1 dhe gjilpërat 3 2 STS parë së bashku para provyazyvayut e murit pasme, mbi gjilpërat 2 dhe 4 - e fundit 2 sythe përgjatë lak para mbi murin përpara. A zbritje në çdo rresht, ose një rresht. Kur do të jetë 2-3 spokes loop, loop vënë në krye të dorashka, një gjilpërë, dhe një më të ulët - në një tjetër dhe të vazhdojë derisa të ketë zbritje vetëm 2 sythe.  Thread Oborvite, tërheq lak me njëri-tjetrin dhe do të forcojë.

Fundi i rrugës në anën e gabuar të fshehur dorëzat me grep dhe otutyuzhte atë nëpërmjet 2 shtresa të napë të lagur. Bazuar në materialet e

Yo, yo, thurje, merr . vishen