për thurje

 

Thurje kapele model i thjeshtë klasike

By shpejt lidhin këtë model të thjeshtë klasike të spokes fije trashë trashë.  Produktet e bërë nga fije të trasha thurur amazingly shpejtë. Cap-kërmilli, krijuar nga projektuesi Elizabeth Zimmermann në vitin 1967 në mënyrë specifike grep Sheepsdown Lesh, do të jetë gati brenda disa orëve. Ky kapak ishte në një kohë ka punuar me daljen e një lloji të ri të veçantë pe leshi.

Knitters Problemi mund të bëjë atë pak më e vështirë për shkak të përdorimit të spokes trashë: me një pak më të vështirë për të menaxhuar, dhe ndoshta së shpejti të marrë në duart lodhur. Kur thurje modele nga leshi të trashë duhet të jenë të vetëdijshëm se rrethit të brendshëm shumë më të vogël se sa jashtë.  Procesi i thurje thurje kapele kërmijtë dhe rezultati përfundimtar do të ju jap kënaqësi e madhe.

Qarqet e vogla mund të spokes thur ndryshme: ju mund të fillojnë të punojnë në gjilpërat rrethore e gjatësisë 40.5 cm, atëherë duhet të shkojnë në çorape spokes dhe të drejtuar në krye të cap. Ju mund të lidhë gjithë kapele model për hala rrethore 60-80 cm në gjatësi  Në modelin origjinal Elizabeth kishte pesë helices.  Ndihmë financiare të veçantë të formuar një avantazh të mirë.

Megjithatë, pas një rritje të ndaluar, buzë e vështirë të zhduken. Më vonë, Elizabeth doli me një mënyrë për t'i mbajtur ata deri në krye të cap. Për këtë ishte e nevojshme për të zvogëluar numrin e spirals deri në tre (shih foto).  Fillimisht, një kapak mund të merret lehtë nga një spirale e vetme, por prodhuesi ka reduktuar kohëzgjatjen e hollë në spirale, pa ndryshuar trashësinë e tij.

Si rezultat, tani në një kapelë të merr pak më shumë e një spirale, dhe nga tre glomeruli mund të marrë dy kapele.  Dendësi mesatare i thurje: 2 = 2.5 cm loop  SIZE: MATERIALE: gjatësia rrethore gjilpërë e 40 ose 60 cm (5,5-8 mm, ose ndoshta 9 mm për ata që thur fort)  M1 = shtoni 1 loop. Metoda e fituar loop është vendosur në fillim të spirale.  Kur ju drejtuar të rritet me kalimin e rripa llastik çorapesh, ju mund të përdorni ndonjë metodë.

Dial 40 unazore.  Thur 5 rreshtave direkt (llastik çorapesh) (foto 1).  Rresht Next: 60 shtoni sythe provyazyvaya (2 unazore para, M1) në seri të tërë, i plotë M1.  Së bashku, do të sigurojë që asnjë ngërç loop, dhe festuar fillimin e seri.

Go to filluar model (foto 2).  * 2 unazore gajtan, thur 2 STS bashku gajtan, 16 unazore para, M1. Përsëriteni nga * 3 herë radhazi.  Kjo është ajo ku të fitojnë lak metoda (M1) ka një kuptim: thread Duke punuar për të bërë një lak në mënyrë që thread nga gjilpëra e drejtë është në krye (foto 3).  Përsëriteni rreth rrethit, dhe ju do të shihni se në çdo brez do të zhvendoset llastik rresht në një lak në të majtë, dhe numri i sythe nuk do të ndryshojë.

Kjo është e drejtë: Çdo vesh (provyazyvanie dy sythe së bashku gajtan) është kompensuar me shtimin e (ml).  Në të paktën një spirale i prisha një rritje prej M1, në fund të 16 sythe seksioni para të rreshtit të mëparshëm. Është një turp (foto 4).  Për fat të mirë, të shpërndarë produkti nuk është e nevojshme: thjesht zgjedh deri në shkallë (prapa) maja e së drejtës spokes (foto 5), të hyjë në gjilpërë majtë nën murin e para dhe provyazyvaem para (foto 6).

Në serinë e mëparshëm është bërë rritje.  Tani mos harroni të rritur ml dhe në këtë seri.  Një total prej 18 seri. (Elizabeth Zimmerman tha se rreth 18 - 20 rreshta, por 20 seri nuk mund të ketë fije të mjaftueshme në 18 seri treguar model) (foto 7).  Pas përfundimit të spirals në 18 rreshta, ju jeni gati për të zbatuar kurorën ubavok, duke e mbajtur në buzë, e formuar nga M1 të rritet.

Nëse doni një kapelë të thellë dhe keni fije të mjaftueshme, ju mund të shtoni një rreshtat pak.  Drejtimin e lartë.  (1 loop gabuar, thur 2 STS në vend të gajtan, thur 2 STS në vend të mbuluar me tegela, 15 unazore para, M1) 3 herë.  Po, herë të dytë në 2 STS thur në vend punim mbrapsht me shtiza, atëherë disa sythe provyazyvayut sipërfaqen para (foto 8).

Rresht Next: (1 loop gabuar, thur 2 STS në vend të gajtan, thur 2 STS në vend të, sythe i brendshëm para 14, M1) 3 herë.  Rresht Next: (1 loop gabuar, thur 2 STS në gajtan vend, thur 2 STS në vend të mbuluar me tegela, 13 unazore para, M1) 3 herë, etj zvogëlimin e numrit të sythe normale fytyrës në çdo fushë të një të tillë.

Kur ju filloni për të shkul e dytë të Sheepsdown leshi, duhet t'i shthur gjurmët thread. si më poshtë: Përveç Lesh spryadena e 4 nuk janë shumë të ngushtë.  Të veçanta të katër temat në një gjatësi të caktuar (foto 9). Liznite njëra anë dhe të shpejt të fshij të dy duart për rreth 5 sekonda (deri atëherë, deri sa ju mendoni ngrohjes nga fërkimit). Kapele thurimë model të thjeshtë klasike të capA njëjtë në anën tjetër të thread.

Pak kthesë fije dhe trashësi fije dallimi nuk është e dukshme.  Vazhdojnë të punojnë.  Kur e mbetur 10 unazore fytyrë, ata që përdorin shiringat rrethore mund të duan të shkojnë në çorape spokes. tjetër do të jetë pak vështirë për të thur (thur 2 STS në vend të gajtan, thur 2 STS në vend të mbuluar me tegela , një lak para, M1) 3 herë.

Elizabeth ofron për të qëndruar këtu, për të zgjatur fije që punojnë me anë të 12 sythe e mbetura, për të ndërtuar thread dhe të plotë të punës. Megjithatë, kur duke punuar si një sythe fije të trasha kanë tre vlera shtesë. Unë të përpiqet të thur rresht e më shumë dhe gajtan lak për të marrë 2 në vend të 3 si më poshtë: (. [Shqip 1 loop, thur 2 STS në vend të mbuluar me tegela, shtrihet nëpërmjet loop hequr, 1 loop para Ml) = 3 herë vetëm 9 sythe.

Identifikohu nga (Foto 10).  Connect damar anën llastik çorapesh trim, dhe kapele juaj është gati.  Kur ju kopjoni një lidhje me informacionin e kërkuar. Bazuar në materialet e www.melange-m.ru

loop, një kapelë, veshje, model, thurje, thurje gjilpërë