për thurje

 

Për të lidhur

Për të shoqërojnë një kapelë thur kapele

Për lidhjen kapak, ne kemi nevojë për:  dhe për të përfunduar thurje tonë, duke punuar bisht kamufluar e fije në kapele rroba.  Zgjedhja e materialeve të punës për kapele tuaj. Para se të fillojmë thurje, le të marrin një moment për të diskutuar pajisje që ne kemi nevojë të bëjmë. Ne fillojmë me diskutimin e fije, të cilat ju duhet të zgjidhni.

Disa nga llojet e fijeve të përshtatshëm se të tjerët për të bërë më të lehtë për të link-cap e tij të parë. Nëse ju jeni një fillestar, ndoshta ju duhet të shmangin të tilla fije një gjobë, si ky. Nëse jeni duke përdorur një fije volumetrike apo stof i lëmuar, ajo do të jetë më e lehtë për të parë varet e tyre, dhe të kontaktoni shall tuaj pak më të shpejtë. Pesha fije tregohet zakonisht në spirale etiketë, lexuar për të gjetur peshën e fije tuaj të zgjedhur.

Jep stof i lëmuar fill më 5 STS per inch e thurje fije dhe vëllimi - 4 (ose më pak) e lak e një inç. Për një fije floku të ngrohtë hat dimrit - kjo është zgjidhja më e mirë.  Nëse ju nuk dëshironi të thur prej leshi, ju gjithashtu mund lidhjen kapak tyre i fije pambuku më të rehatshme, e cila nuk është shtrirje sa më shumë si leshi, dhe jo aq të ngrohtë.

Në qoftë se ju përdorni një fije rëndë, ju do të duhet 125-200 kopështet e fije të kapelet tuaj, por në qoftë se ju preferoni fill stof i lëmuar - 150-300 oborre.  Për këtë ne përdorim një kapak rrethore spokes madhësisë 10 (nga standardet e sistemit amerikan të masave) me një gjatësi prej 16 inç.

Ka disa mënyra të ndryshme për kapele thur përreth, por sot ne do të përqëndrohet në thurje është modele lehtë dhe e thjeshtë e kurorëzon, kreu i ngushtë i ngushtë, me klip jakë xhakete, si ky.  Ju gjithashtu do të duhet shënuesve të sythe në mënyrë që të mbajnë gjurmët e unazore të caktuara në rrjedhën e thurje. Nëse ju nuk keni shënuesve të unazore, ju mund të zëvendësojë ato me këmbët e sigurisë apo copa e fije të një tjetër ngjyrë. Kujdes!

Si fillestar, ju mund të mendoni se thjesht masë kokën tuaj dhe pastaj butësisht rezultatin rreth unazore unazë, në vend se të punojë në llogaritjet e shkallës, dhe ajo do cap e madhësisë që ju dëshironi.  Sigurisht, ju mund të përpiquni ta bëjë këtë, por ju fuqishëm rrezikun: hat juaj mund të jetë e vogël, si një fëmijë, në vend të një kapelë, ose ju do të keni një kovë, që do të mbyten kokën tuaj ... Mënyra më e mirë për të matur kokën tuaj kështu që ju jeni të sigurt se hat juaj është për ju, është për të matur madhësinë e saj në inç, pastaj të marrë ato spokes, dhe se në të cilin fill nga e cila keni ndërmend të lidhin dhe lidhin një sasi të vogël për të numëruar sa unazore janë atje në një inç.

Në një mënyrë tjetër është quajtur një shkallë.  Tani shumohen matjet, marrë nga perimetrin e kokës, numrin e sythe per inch e gjatësisë, dhe ju do të merrni numrin e sythe që ju duhet që fillimisht të rekrutuar për të kapelet tuaj. (Shembull: shumëfishohen 21 inç nga 4 sythe / inç është e barabartë me 84 unazore).  Ju mund të dëshironi të raundit numri rezulton të unazore me numrin më të afërt që mund të jetë lehtësisht i ndashëm nga 8, është më e lehtë për ju për të ulur lak.

Llogaritja poshtë është më mirë se mbledh, sepse kapak është shtrirje pak më e vogël me kalimin e kohës dhe do të jetë vetëm e drejtë, dhe kapak është pak më shumë do të bien kur të zgjas.  Tani jeni gati për thurje. Shkruani spokes të numrit të sythe që ju llogaritur vetëm.  Nëse ju nuk shqetësojë të ulet dhe të bëjë llogaritjet, nuk po them më pas se ne nuk kemi tërhequr vërejtjen ju!

Tani ju duhet të lidheni lak për t'i dhënë fund në raundin e parë siç është paraqitur. Kini kujdes të mos ngërç ose të kthehet loop tuaj, sepse atëherë nuk do të rregullojmë atë, dhe pastaj do të duhet të shpërbëjë dhe të fillojnë thurje nga fillimi. Nëse ju nuk keni bërë këtë më parë, ju duhet të shikoni video tona të trajnimit në thurje rreth. Tani, vetëm i mbajnë thurje unazore të fytyrës në një rreth.

Nje bukuri e mrekullueshme e thurje në një rreth është se si ju vazhdoni të thur, buzë fillestare në filmin vetvete është shtrembëruar, duke formuar një jakë xhakete e drejtë tehe na kapele. Buzë dendur film do të kërkojë disa ekstra inç thurje të hat doli të mos jetë shumë e shkurtër. Kur ju Lidhje inç leckë 6-7 në gjatësi, provoni hat e tij.

Në qoftë se kjo do të duket e shkurtër, të vazhdojë të thur, por nëse ju përshtatet gjatësia e tij, është koha për të marrë jashtë të mirë-lexuar loop. Në qoftë se kjo duket shumë e gjatë, ju vetëm mund të forcojë një klip pak më shumë jakë xhakete, asgjë për t'u shqetësuar rreth.  A rënie loop nuk është shumë e vështirë, por nëse ju nuk e keni parë tutorial tona Video mbi këtë temë, ju duhet të marrë një pushim nga puna dhe e shohin atë para se të vazhdojë të hat thur tuaj.

Gjatë thurje shënuesve të ardhshëm vendi rresht sythe çdo 8 STS.  Dovyazhite deri në 2 sythe fundit para shënues dhe të bëjë ulje. Vazhdojmë të bëjmë të njëjtën gjë në një sërë kokë.  Mbani bërë unazore rënie në para të çdo shënues në çdo rresht të sythe për aq kohë sa dovyazhite në krye të hat tuaj. Si zbritja e unazore, ju do të vini re se vrimë në krye të hat juaj është duke u bërë gjithnjë e më pak.

Kur punon hapësirë ​​është shumë e ngushtë për rehati thurje, ju mund të tërheqë butësisht pjesën fleksibël të rrethore spokes e thurje pëlhure punës, për të mbledhur në folds vogla si tregohet.  Plotësimi i cap lartë. Kur spokes në të majtë tuaj vetëm 4 sythe mund të jenë prerë një fije i fije.

Tani të marrë një goditje me grep gjilpërë ose mallkues dhe tërheq fije me këtë bisht të mbetur 4 sythe mbi rrjedhën e thurje, për të shtrënguar vrimë dhe për të marrë një kapak të plotë të lartë.  Grep thur me grep tërheq bishtin i fije në kapelë, preu tepërt, duke lënë 6 inç në gjatësi, dhe janë të endura në strukturën e kapak e tij nga brenda.  Win! Këtu keni hat tuaj!

Urime! Bazuar në materialet e

loop, kapele thur, fiksohem, një kapelë, gjilpërë thurje