për thurje

 

Kapele thur me grep

Qendisi hat hat rehatshme dhe të ngrohtë. Caps janë të ndryshme: me, jakë xhakete rim, me veshë, me një kulm, me Beretat fushat. Modele për kapele zgjedhur konveks, embossed: "checkerboard", "Shell", "gunga" kolona madhështore. Kapele thur në masën e nënbarkëz e kokës.  Kur matjen e një centimetër kalon nëpër pjesën e mysët e prapme të kokës, kapjen e këshilla të veshëve, ballin mbi vetullat. Kjo matje është madhësia e shkronja kapitale.

Cap është bërë në këtë mënyrë: 1. Thurje shembull pëlhure model.  Llogarit numrin e sythe e zinxhirit të fillojë në kokën e saj dhe numrin e shtyllave për 1 cm e model, për shembull, perimetrin 55 cm kokë, 1 2 cm kolonë. Prandaj, ne kemi nevojë për një zinxhir prej 110 unazore (2 X 55).  2. Pjesa thur kryesore (drejtë) e lartësi kurorën e 1518 cm (model). 3. Rreze thur fund të 78 cm

4. Jakë xhakete thur, shirit, kapak, në fushën (për model). 5. Stitch copa (pjese e drejtë e një rim dhe maskë).  Kapele janë thurur në mënyra të ndryshme: të fillojë nga qendra fund ose raundin fund ose në formë të zgjeruar. Kapele stolisur me tassels, qëndisje, pompons.

Cap me jakë xhakete me kapak madhësinë e th 56-100 fije 120 g gjobë 32 / 2 (68 temat), lesh angora, 5560, fiksohem 3. Kapak thur nga fundi në një rreth në modelin vizatim (Fig. 66).  Rim thur vete. Kapele model: kryesore (i drejtpërdrejtë) pjesë e sc thur në 2 doza të ndara (Fig. 67) me një ose 23 ngjyrat e thread, ngjyra të alternuara në 45 rreshta.

Për një zinxhir mostër thur prej 20 sythe. 1 rresht: 2 STS * rritet në çdo zinxhirë lak sc thur në dy doza të ndara (injektuar në lak zinxhir fiksohem, kap thread është kaluar nëpër lak e zinxhirit Eagle Eye 2 sythe..  Capture thread provyazyvayut një lak, fill mbi dhe kap provyazyvayut 2 unazore (Fig.  68).

Rresht 2: 2 STS * rritje në mes të çdo kolonë të radhazi fund të sc thur në 2 doza të ndara (Fig. 69). Rreshtin e tretë dhe të gjitha pasuese thur, si rradhë 2. Zinxhiri i ajrit lak, e llogaritur siç përshkruhet më sipër, lidhur polustolbikom (shih Fig. 38 a, b), thur pastaj në një linjë spirale kryesore e 15 18 cm

Regjistrimi fund. Së pari, të njëtrajtshme gjatë gjithë diapazonin subtracts 10 kolona. Tjetër 3 xhiro model thur pandryshuar. Pastaj, uniforme mbi varg të tërë zvogëlohet më tej 6 kolona.  Tre rrethin e thur pa ndryshuar modelin.

Shtatë qarqeve të zvogëlohet çdo kolonë e tretë, atëherë secili prej kolonën 2, por nuk do të jetë 1415 kolona në një rreth.  Shtyllat e mbetura janë të zgjedhur nga gjilpërë dhe tërhequr së bashku. Rim thur dyanshëm model "hollë" (Fig.  70 Skema që të model në Fig. 71) një apo 2 të 3 ngjyra i rrugës, me rotacion në dy radhë model. Fije të trasha ose të marrë rim 32 / 2 ne 810 temat. Hook 3, 4. Për të nisur një shirit dekorativ zinxhir kapak thur me madhësinë e një të shumta të 3 + 1 lak (për simetri).

Për një mostër prej 19 unazore (3X6 + 1). 1 rresht: 3 unazore rritje, një kolonë me thur yo në loop 6 zinxhir në fund. E drejta e kolona me yo përmes një lak të gungë zinxhirit thur e prill lartësi 3 yo prej 1 cm në të majtë të * bar me yo, një zinxhirët e tretë lak thur një kolonë me yo, të drejtë në bazë të përplasem kolonën e mëparshme thur *.  Në fund të kolonës 1 rresht me yo thur në lak e fundit e zinxhirit.

Rresht 2: 3 unazore rritje, një kolonë me yo thur në kolonën parafundit të rreshtin e poshtëm me yo (a gungë), * të drejtën e kolonës me yo thur, në lak e fundit të rreshtin e poshtëm të tubercles, gungë e tri thur- Katër * yo në lak kolonën tjetër me një kolonë e yo yo thur me në lak e mëparshme thur gungë gungë *. Në fund të kolonës me numrin e yo në lak e tretë të heqë rreshtin e poshtëm.

Radhën e tretë dhe të gjitha pasuese thur, si në rreshtin e 2 (ndryshon drejtimin e kolonave me yo kodrave të djathtë ose të majtë).  Rim sewn në një rreth.  Duke vënë fytyrën e tij në anën e gabuar të një kapak (brenda), edges sewn. Pastaj rim po i jep mënyrë për të para të cap. Jakë xhakete mund të thur së bashku me një pjesë të qartë të një kapak në modelin vizatim (Fig. 72).

Për të përdorur këtë modelet kapak dypalëshe. Thur në një rreth ose në një formë të zgjeruar të një mënyrë të trashë. Modeli: Pattern 1 (Fig.  73). Për të filluar me kapele zinxhir thur, një shumë prej 6 + 1 lak (për simetri). Shembull i 19 unazore (63 + 1) për formën e zgjeruar të një trashë të dyanshëm (shih "Si të lidh një thur shkurtër").

1 rresht: 2 STS * rritet në çdo lak të kolonës zinxhir me yo. rresht 2: 2 STS heqjen e fytyrës * kolonën 3 (shih Figurën 24, 25. ), 3 kolona gajtan (shih Fig. 26, 27) *. Në fund të një numri të stilit thur me yo në lak e fundit e zinxhirit. Rresht 3: 2 STS rritje, gjatë tre kolona fytyrës thur * 3 gajtan, tre thur gajtan tre bar fytyrës *. Në fund të kolonës me numrin e thur yo lak 2 ashensor rreshtin e poshtëm.

4 bashkëpunojnë për të gjithë rreshtat edhe të thurje, si radhë 2. 5 bashkëpunojnë për të gjithë rreshtat e çuditshme thur si rresht 3. Kur thurje në një rreth këtë model në një rresht mbi baret e fytyrës e fytyrës thur, thur me gajtan të gajtan.  Kapele thur me grep, ju mund të përdorni kombinime të ndryshme të fytyrës dhe të kolonave në një rresht gajtan: 1 X 1 (shih Figurën 169.) 2X2 (Fig. 74), 33 (shih Figurën 73.), 4x4. Model rezultuar quhet "shirit".

Fund hartojë, si në kapak të mëparshme.  Kapele Beanie me veshët në një madhësi 55-80 100 leshi g me trashësi të mesme. Hook 3. Thurur kapak nga fund i modelit vizatimit (ris.75). Një zinxhir i pesë lak ajrit lidh polustolbikom.

Çdo rrethi është i lidhur edhe polustolbikom (kolona e fundit është e lidhur me lak 2 ashensor): 1 rrumbullakët: 2 unazore rritje, * 18 kolona me një zinxhir rreth yo thur.  Raundi 2: 2 unazore rritje, * 1 kolona me yo në çdo lak 2 gamë më të ulët të kolonës thur 2 me yo (për të përmirësuar pjesën e poshtme) .* raundin e 3: 2 unazore rritje, * në 1 dhe 2 thur loop një post me një yo, çdo kolonë e tretë me 2 yo .* Në raundin e ardhshëm në çdo loop 4-vjetorin e gamë më të ulët të kolonës thur 2 me yo, pranë çdo 5, 6 dhe etj Kur rrezja e rrethit do të jetë e barabartë me 78 cm, kaloni për të hartuar "pullat" (Fig.

76, model qark të Fig. 77). Raundi 1: 1 zgjerimin loop, * sc në çdo sc rreth fund thur e rrethit.  Raundi 2: 3 unazore të rritet, * në mes të çdo kolonë e rrethit lob të ulët thur me tre 1 cm në lartësi rreth yo 3: një zgjerim loop, * midis çdo sc gungë thur. Raundin e 4 dhe thur tërë madje, si në raundin e 2. Rrota 5 janë të çuditshme thur si raundin e 3.

Si të kapelet thur me grep, kapak ngurtësohem kokë lartësi 1315 cm, të përcaktojë vendin për veshët (shih Fig. 75). Të gjitha shtyllat ndajnë rrethit në 6 pjesë të barabarta. Dy pjesë (shih Fig.  75) tubercles bazë thur model apo sc. Për të përcaktuar gjatësinë e veshëve veshur një kapelë në kokë dhe të matur distancën nga buzë e cap në mes të mjekrës.  Jo dovyazav gjatësi 45 cm deri në fund të veshit, zbret një lak me një ose tjetër në çdo rresht.

Kur e mbetur 56 shtyllat dhe qep shirita të cm gjatësi 1517, apo për i lidhur në njërën anë të lak (Fig.  78), dhe qep butonat me ngjyra të ndryshme kapele. Ju gjithashtu mund të qep shirita. Kapak gjithë në buzë lidhur sc, duke tërhequr deri në qark kokës.  Në kapak, mes-fund, bashkëngjitni pompom apo furçë. Pompons bëhen si më poshtë.  Nga kartoni prerë nga dy identike diametër 5,5 cm qarqet e 6

Në qendër të bëjë një vrimë e 1-1,5 cm  Feta bërë pirg së bashku dhe fije gërshetoj gjilpërë (Fig. 79, a) për të krejtësisht të mbushur vrimë e brendshme (Fig. 79, b).  Të gjitha fije e hollë plagë (Fig.  79,) të prerë me gërshërë përgjatë jashtë rrethit. Pastaj shtytje qarqet e vogël, kaloi mes tyre një shtjellë të fortë thread (10 Përveç kësaj të shkurt 3 ose iris) dhe një filamente fort knotted (Fig.

79 g).  Qarqet karton të prerë dhe të larguar dhe mjeshtërisht vë shenjën e barazimit pompom gërshërë (Fig. 79, g). Bob nuk Monophonic apo me ngjyrë. Mbaron thread fortë qep pompom në qendër të cap fund. Ndonjëherë një kapelë stolisur me një furçë në kordonin. Kjo është bërë endura, një 9-10cm

Merrni një fije në një Futjet më pak, një 25-30cm  Dy persona kthesë përfundon në drejtime të kundërta me të dyja duart.  Kur thread dobësuar do kthesë, një nga coolest, me një dorë (tjetër mban kordonin e tendosur) merr në mes të thread shtrembëruar dhe kalon në fund të saj të dytë. Thread duhet të jetë i shtrënguar.

Qendra për thread është fundi i kurrizit. Kushdo që mban në mes të hollë duhet, gradualisht lëviz dorën e djathtë dhe të majtë në kordonin është 34 cm, për të kaluar në përfundon. Thread vetë është shtrembëruar. Nyjë kurrizit, duke e lënë përfundon të bashkëngjitni dore (Fig.

80, a). Furçë një 5 8 cm kartoni të marrë të njëjtën gjatësi dhe vetëm ajo plagë fije 2030. Nga një fund të titujt janë të prerë me gërshërë. Ajo rezulton rreze të njëjtën gjatësi i rrugës. Kjo rreze është vendosur në mes skajet e kurrizit dhe i lidhin në qendër të dy nyjet (Fig.  80, b).

Pastaj bandë e tërë e temat e shkon poshtë, sikur që mbulojnë skajet e kurrizit (Fig. 80, c).  Merrni thread 3 herë më shumë se dore, dhe të mbyllë atë në një distancë prej 1,5 cm 1 nga maja, furçë të lidhura fort. Merrni një furçë kokë (Fig. 80, d).

Skajet e trim fije me gërshërë.  Fundi përfunduar furçë e kurrizit është bashkangjitur në qendër të poshtme. Punon Related: Bazuar në materialet e iskussnica.ru

, grep thur me grep, skemë thurje merr, yo