për thurje

 

Thur me grep nuk ka qenë gjithmonë punë të grave

Jo të gjithë e di se me shtiza, duke përfshirë thur me grep, nuk është gjithmonë punë të grave. Tani, sigurisht, është e vështirë të imagjinohet se si u ul rreth zjarrit dhe luftëtarëve të lashtë, në mënyrë paqësore kryen një bisedë, shpejt ka punuar goditje mirë. Gratë në ato ditë të besuar vetëm tjerrje leshi. Përpjekjet e hershme për të krijuar një varg të gjatë artikujsh janë marrë, ndoshta çuditërisht, jo në Arktik ftohtë, dhe në shkretëtirat e Afrikës së Veriut.

Dëshmi arkeologjike tregojnë se me grep u shfaq rreth 3000 vjet më parë.     Lashtë beduine - pastoralists nomade Arab - mësuar të parë të thur një shumëllojshmëri të capes, shalle, burnous, e cila mbrojtur ato nga rrezet e diellit djegur të Afrikës.

Më pas, misionarët e parë nga Evropa, i cili predikoi doktrinën e Krishtit në rrafshin rërë të Afrikës Veriore dhe Lindjen e Mesme, huazuar nga beduine është arti dhe e solli atë në atdheun e tyre. Por edhe atëherë, thur me grep ishte një punë të njeriut. Vetëm në mesin e shekullit XVIII, gratë kanë marrë deri goditje. Që atëherë, ka kaluar shumë kohë, dhe të thur me grep është bërë një mënyrë shumë e zakonshme të zbavitjes.

Para se të thur me grep, ju duhet të lexoni me kujdes kapitullin mbi bazat e mbajnë mjetet e nevojshme dhe materiale.     Kjo përfshin informacion në lidhje me temat dhe grepa. Pra ... Për të thur me grep, ju mund të përdorni pambuku, leshi, mëndafshi, sintetike dhe fijeve të tjera.

Para zgjedhjes së një fije për të vendosur që produkti që ju doni të lidhura nga ajo se çfarë ju do të përdorni modelet për të thur me grep. Kritike faktorët me grep karakterizojnë temat janë, tyre trashësi elasticitet dhe forcën e ngjyrës. Hollë është elastike e mjaftueshme për të thur me grep kur burimet nën tension, duke marrë formën e mëparshme pas. Produkti i këtyre temat e lidhura, të përkryer ruan formën e saj.

Kontrollo forca e thread mund të jetë një tjetër mënyrë. Nëse filament elastik nuk eshte thyer - fije të forta.     Në këtë rast, në qoftë se prishet thread nën ngarkesë, ajo duhet të jetë i lidhur me një fije e fortë duhet të jetë më bëni mirë, por jo tepër kështu. Përdredhur thread keq nuk është në është i përshtatshëm për të hapur punën e veshje thur me grep, si kanavacë të këtij thread kthehet gunga dhe e vështirë për të prekur.

Për të rregulluar atë është praktikisht e pamundur. Fortësi ngjyra mund të kontrollohet si më poshtë: një segment i vogël i thread eshte lagur me ujë. Pastaj të përfundojë atë në rroba dhe hekur me hekur të nxehtë. Nëse pas kësaj procedure zbuloi se ishte e pikturuar në pëlhurë dukej njollë, pastaj bojë brishtë.

Kjo fije nuk duhet të jetë e kombinuar me temat e një tjetër ngjyrë. Nëse është e nevojshme, ju mund të rrisë fije color: fije për disa minuta do të parandaluar ujë të ngrohtë, pasi duke shtuar një sasi të vogël të pastrues të rregullt. Pastaj pije e tyre në ujë të pastër dhe të zhytur në një zgjidhje të përgatitur e uthull. Zgjidhja është e përgatitur si më poshtë: 1 lugë gjelle për esencat 1 litër ujë.

Fije zier në këtë zgjidhje për 15-20 minuta, nxitje të vazhdueshme. Pastaj të lajë atë në ujë me sapun dhe pije në të ngrohtë. Pas kësaj ri-administrimin e testit për fortësi ngjyra: Nëse pëlhura është ende shenja të dukshme e bojës, ju duhet të përsëris valë. Jo më pak i rëndësishëm një faktor si ekuilibër i fije.     Ju mund të vizualisht identifikojnë atë: në qoftë se është e guximshme string apo, anasjelltas, seksione shumë i hollë, ajo është e pabarabartë.

Kjo fije mund të përdoret për produktet e lehtësim thur me grep. Në raste të tjera, ajo është e mirë për të zgjedhur një fije banesë. Mjeti më i rëndësishëm në thurje - goditje. grepa mund të jetë e shkurtër dhe të gjatë. Grepa të shkurtër janë përdorur për thurje normale. Ata, nga ana tjetër, mund të jetë aq trashë dhe të hollë. Çdo goditje përbëhet nga tri pjesë: një, shufra mjekër dhe në kokë.

Bone goditje. Kjo goditje është konsideruar të jetë metoda më të vjetra të thur me grep. Ata ishin edukuar shumë beduin nomadëve. Ajo ndryshon në një sipërfaqe e lëmuar dhe lehtësi. Kujdes fiksohem lëmuar kockave është ideale për të thur me grep. Megjithatë, aktualisht për thurje lidh atë duke e bërë përdorimin e materialeve shumë të shtrenjta dekorativ, kështu që është shumë e rrallë dhe të shtrenjtë. Goditje druri.

Goditje druri është e lehtë dhe fleksibile. Ajo është përdorur shumë shpesh në thur me grep, pasi ka një pengesë serioze. Kur crocheting sipërfaqe të përafërt, të cilat në ndërveprim me fije e hollë thyen forcën e saj. Goditje plastike. Kjo goditje është e lehtë, fleksibile dhe të qetë sipërfaqe.

Por, kjo goditje është edhe një pengesë: aftësinë për të elektrifikoj fije, kështu që është për të thur me grep më mirë të mos përdorin. Përndryshe, në mënyrë që të zhduket energjisë elektrike statike, ju duhet të periodikisht spërkatë leckë dhe topin antistatike i rrugës. Goditje Metal. Fiksohem metalike është shumë i dobishëm, pasi ka të mjaftueshme sipërfaqe, fleksibilitet forcën dhe të qetë.

Përveç kësaj, gjatë crocheting nuk është grumbulluar energjisë elektrike statike. Për thur me grep, mirë është të përdorni një goditje e bërë prej çeliku. Goditje e aluminit është më pak i përshtatshëm sepse koha crocheting rezerva në dorë dhe fije gjurmët errët. Çdo goditje e ka numrin e vet. Ajo është e barabartë me diametër të lidh shufra në seksionin kryq dhe është referuar numrave në tërësi dhe i pjesshëm 1-10.

Është e rëndësishme të dini se si të thur me grep identifikimin e saktë të numrit të grepa në prodhimin e produktit. Ju mund ta bëni atë vetë: thread është palosur në gjysmë dhe kthesë të. Pastaj të marr lidh me një diametër të barabartë me trashësinë e filaments formuar. Tie një shall të bukur cap mbulesë tavoline ose jo jo, ka zotëruar teknikën para zbatimit të thur me grep sythe bazë.

Në faqen tjetër (përdorimi i unazore) ofron një përshkrim të hollësishëm të sekuencat e unazore të thjeshtë duke përdorur një goditje të shkurtër. Bazuar në materialet e

, zbukurime me grep hat, thur me grep, shtiza