për thurje

 

Secrets of thurje

Shpikje i përket një metodë të caktuar të guvernante Blankarde Riego de, e bija e franko-spanjoll njeri fisnik dhe irlandez. Sekretet e veshjes me grepAjo artistikisht se si të bëjnë dantella, e cila të kujton e Venedikut, por ajo mund të drejtuar një goditje, e cila është përshpejtuar të prodhimit. Një pjesë e dantella, të cilat kërkonin të paktën dyqind orë për të prodhuar një gjilpërë, mund të jenë të lidhura brenda 20 orëve.

V1846 Riego de Blankarde botoi librin e parë të mostrave irlandeze thur goditje. teknikë e re u përhap shpejt, dhe së shpejti e gjithë familja u zënë thur dantella. Kjo ishte lehtësuar nga fakti se teknika e dantella irlandeze është shumë e përshtatshme për prodhimin në masë.

Në krahasim me të zakonshme thur goditje irlandeze grep përbëhet nga motive të veçanta (gjethet, lulet, rosettes) që janë thurur veç e veç dhe pastaj të kombinuara me rrjetit. Kjo metodë mundësuar ndarjen e punës - çdo thur specializuar në motivet individuale, në përputhje me aftësitë e tyre.

Pra, çdo anëtar i familjes mund të kontribuojnë me të ardhurat e përgjithshme, kështu që të lidhura të gjitha up - burra, gra, fëmijë dhe pleq.  Secrets of thurimë ruajtur me xhelozi nga çdo familje, puna ishte fshehur, në qoftë se shtëpia ishte papritmas fqinjët - konkurrenca është konkurrenca!

Përfunduara në dantella motive përfshirë qendrat në qytetin më të afërt, dhe nuk ka magjistar më me përvojë dhe të talentuar e mbledhura prej tyre rroba të gatshme - collars, prangat, veshjet dhe mantelet, dhe madje edhe parasols.  Dantella irlandeze blerë të gatshme në Dublin, Londër, Paris, Romë, Nju Jork dhe San Francisko (fokusi kryesor i shitjes së dantella irlandeze deri 1906 tërmet).

Popullariteti i dantella të ndryshme varësisht nga mënyra, por ende ishte shumë në kërkesën deri në Luftës së Dytë Botërore, i cili ra ndjeshëm pas kërkesës për mallra luksoze.  Tani interesi në ringjalljen artizanat, në sajë kryesisht të një modeli designers interesante duke përdorur këtë teknikë.

Megjithatë, kërkesa jo vetëm që modelet aktuale - për shembull, duke u martuar Princi i kurorës së Danimarkës në 2004, nusja ishte veshur ". Në një vishen fildish thjeshtë me një vello e 100-vjeçar dantella irlandeze"  Vlera kryesore e dantella irlandez, ndoshta, është se ajo është ende e punuar me dorë, punë individuale.  Nëse ju qëndis, qilima endje dhe tapestries, thur triko ka qenë prej kohësh në gjendje të makinës, pastaj të krijojë një kordon me grep mund dorën master. Bazuar në materialet e

veshje thur me grep, thur me grep, shtiza