për thurje

 

Përshkrimi i thur me grep

Procesin e pëlhurave të thur me grep punuar me dorë, veshje apo fije. Referenca hershme me shkrim për këtë lloj të qëndisura regjistruar nën titullin "bari thurje" në kujtimet e një Lady malësi nga Elizabeth Grant në shekullin e 19. Për herë të parë për modelet me grep janë botuar në P ™ n ™ lop ™ ne 1824.

Prova se me grep është e re në shekullin e XIX, sipas publikimit në 1847 një dhuratë Dimrit, e cila përmban udhëzime të hollësishme për teknikat e zbatimit të thur me grep në të njëjtën kohë, kur nuk themelet e llojeve të tjera të qëndisura për lexuesit shpjegohet. Përshkrimi grep në librin Zonja Godey së së. Pëlhurë thur është i njohur që nga kohërat e lashta, por është modele panjohur me grep, që datojnë para 1800, as në koleksione, as në mesin e zbuluar gjatë hulumtimeve.

Sipas këtij lloj enciklopedi e thurje ka shfaq në shekullin XIX si një familje, por në vend të përdorimit të lidh gjilpërës. Mostrat më të lashtë, që janë konsideruar të lidhura me një goditje, në fakt, janë përmbushur. Donna mendon hipoteza frigorifer për origjinën e thur me grep thur me grep gabuar, sepse grepa me grep, të ruajtura deri në këtë ditë, kanë vidhos, i cili nuk lejon thurje "në ajër." Frigorifer sugjeron se fillimi i industrializimit ishte shtysë për zhvillimin e këtij lloji dhe të qëndisura. Në prodhimin e thur me grep thurur kërkon një numër shumë më i madh i filaments se teknika të tjera të thurje fije pambuku dhe është më e përshtatshme për këtë lloj materiali artizanale.

Dhe pas makinerive fillim ka dhe rrota mekanike fije pambuku tjerrje në Evropë dhe Amerikën e Veriut është bërë më gjerësisht të disponueshme dhe të lira. Grepa e parë me grep ishin hala vendosur dhe primitive në trajton tape, e përdorur nga knitters të tilla të varfër irlandez, dhe argjendi të shtrenjta, çeliku, fildish, të krijuara jo vetëm për punë, si për të dekoroj dhe të tërheqë vëmendjen për duart zonjat '. Në Irlandë, në një formë të ndihmave uria ishte për të siguruar urdhërat e tyre ekzekutohen në dantella goditje. Mlle Riego punët Blanchard, botuar në 1846 librin e parë të modeleve, zakonisht kredituar me shpikjen e këtij lloji të thur me grep. Moda për grep irlandeze në Evropë dhe Amerikë, zgjati deri në. Thur me grep në vitet 19101920 u bë edhe më e komplikuar në modelet dhe metodat e lidhjes.

B thur Hook është përhapur nga fundi. Qendisi mjeshtrave dantella kryesisht nga huamarrja e tyre për modelet e njerëzve dhe. Këto ditë, thurje është bërë shumë i popullarizuar dhe ishte në mesin e aktiviteteve të preferuar si lehtë për të mësuar për të thur me grep, është më e lehtë se. [Grep është i ndarë në këto lloje: grep të thjeshtë thur me grep me një të shkurtër,, pirun goditje të gjatë, duke përdorur një goditje dhe një plug të veçantë (Shalev prodhime), ose dantella irlandez (Bruksel) dantella, ku motivet individuale, me grep së bashku në një produkt. Ka dy mënyra për thurje: sheshtë dhe rrethore.

Në një grep të thjeshtë thurje në drejtim të banesë mund të lëvizin përpara dhe prapa (me një kthesë në fund të çdo rresht dhe rotacionin vyvyazyvaniem loop) në këtë thurje ka anën e gabuar, ose vetëm përpara thyer dhe fiksimin temat e në fund të çdo rresht. Një produktet thurje rrethore janë thurur ose cilindrike (seamless), ose rrethore.

Nëse ju thread me grep punën e mban gishtin e tij dhe gisht tregues të dorës së tij të majtë. Goditje është mbajtur në gishtin e madh të drejtën tuaj për dore dhe gisht tregues, duke tërhequr në gishtin e tretë. Thread snaps fiksohem, ndërprerë në një lak të lirë, dhe nxorrën nëpërmjet saj. Llojet kryesore të sythe në grep: ajër, polustolbik, sc, kolona me yo.

Grep është i shpejtë dhe aftësinë për të krijuar jo vetëm të forta, modele embossed, por delikate, rrjetë peshkimi, i ngjajnë një pëlhurë prej dantelle. Thur me grep është përdorur për të bërë rroba si një e tërë elemente (p.sh., etj) dhe dekorative e rrobave (dhe më shumë) ose bizhuteri (dhe kështu me radhë). [Fillimisht grepa me grep grepa nuk ishin në një kuptim të fjalëpërfjalshëm ajo u ngjit sheshtë.

Tani përdor grremçat bërë nga materiale të ndryshme: metal, kockave, plastike, druri, i trashësi të ndryshme (nga 0,5 në 8mm). Grepa për thurje përdorin 36mm artikuj prej leshi ose fije sintetike trasha. Për të marrë një goditje më delikate (1,52,5 mm në diametër). grep grep PërshkrimiNëse ju merrni një goditje e fortë hollë fije thurur pëlhurë është një e hapur-pune, me hapje të madhe.

Nëse e marrim goditje trashë dhe të hollë fije, ju merrni shtrënguar thur. Raporti i saktë i trashësisë së goditje duhet të jetë rreth dy herë trashësinë e lëkurës. Cilësi të pëlhurave, të thurura me grep thur lloj të ndryshme i rrugës, dhe të ulët-dendësia zgjerim. Këto prona të na lejojë të aplikojnë jo vetëm leshi me grep, dhe fije pambuku. [ Thurimë modelet përbëhet nga kombinimet e ndryshme të sythe dhe bare.

Llojet kryesore të sythe dhe bare përfshijnë: lak ajrit. Me ndihmën e sythe ajrore formuan bazën për të ardhmen thurje. Gjithashtu, këto sythe janë përdorur në krijimin dhe rritjen (kalimi në rresht tjetër). Plotëson lak parë. Hook, ndërprerë në ajo është e kapur dhe të tërhequr në një punë fije nyjë, një lak i ri është futur përsëri dhe yo goditje vytyagivaetya të vargut stërvitje.

Sc ose të shtrënguar loop. Grep është futur në një lak, yo shkon dhe e tërhoqën nëpër lak. Kryhet përsëri në yo fiksohem dhe tërhequr me anë të dy sythe janë në grep. Kolona tjetër është formuar në lak tjetër të zinxhirit. Polustolbik me yo. Column është marrë mbi sc, por më pak se kolona me yo.

Canvas të lidhura me KOLONAT në këtë lloj të dendura në mënyrë të drejtë, me të rreshtave të fortë horizontale. Yo shkon në një goditje, goditje është futur në lak pas rrjedhës së thurje. Nëpërmjet këtij loop është tërhequr thread punë, atëherë e dytë e yo (kundër akrepave të sahatit) në grep, i cili është tërhequr nëpërmjet të tre sythe në grep. Kolona dy, tre ose më shumë yo.

. TI Eremenko Thur me grep / / grep 2 ed. KASH-it. dhe shtoni. .: Legprombytizdat, 1989. . Krishtaleva VS:. Legprombytizdat, 1987. Zejtari krijuese. Çështja 7. Ltd "ji Fabbri Edishinz."

Enciklopedia e plotë dhe të qëndisura të grave / Trans. Përkthyer nga frëngjishtja. .: Ngritja, 1992. Bazuar në materialet e ru.wikipedia.org

Postime Related:
  1. veshje

përshkrimin e thurje, , thur me grep thur me grep, modele thurje, . zbukurime