për thurje

 

Skema Amigurumi me grep

Amigurumi është thurje kafshë të vogël mbushurmodele thur amigurumi më shumë të lehtë. Ajo është shumë e vështirë për të kuptuar skemën e vetë. Ne e konsiderojmë tre opsione - një përshkrim verbal i Rusisë, skema në tabelat dhe shifra, dhe skemat japoneze në imazhet. Le të fillojmë nga më e thjeshta të çmontimit - me komplekse. Përshkrimet në gjuhën ruse është përshkrim të thjeshtë dhe më të sakta. Për fillestar kjo është mirë për të filluar me ta.

Për fat të mirë, në internet nuk është vetëm një përshkrim të ndjeshme e lodra të bukura, por edhe klasat e detajuar master me foto dhe shpjegime. Si për të lexuar një skemë të ngjashme? Detail e lodër mund të fillojë në dy mënyra:

1. amigurumi rrjet (e cila mund të lidhet në disa mënyra, por ofron amigurumi.com.ua ju filloni me dy EPS dhe një të dytë jashtë sc goditje provyazyvat 6, atëherë ju mund të filloni për të tërhequr thread për të mbyllur vrima, kur ajo papritmas u shfaq) 2. Numri i ajrit loop, e cila është konvertuar në një oval thur rreshtave rrethore.

Pra, në qoftë se ajo është shkruar: "2 B dhe 6 sc e dyta nga goditje" - një varg normale, dhe nëse ai thotë: "Lloji B 6, thur 4 sc, duke filluar nga lak e dytë në grep ..." - është një ovale (kjo është marrë nga një top thurje rrethore dhe në fund të zinxhirit të sythe ajrit). Metoda e dytë është më shpesh përdoret për këmbët dhe së paku - trajton (por të njëjtën metodë mund të jetë e lidhur në kokë dhe në trup, dhe detaje të tjera).

Kur të amigurumi unazë gati (kjo shpesh është linja 1, edhe pse ndonjëherë rrobaqepëse parasysh dy sythe në afërsi të 1 dhe 6 sc 2 m), lëvizë. Është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje shifrat, të cilat janë treguar në fund të seri në kllapa. Ky është numri i përgjithshëm i sythe që duhet të ndodhë. Për shembull: 1 rresht: 2 tipit B dhe thur 6 sc në lak e dytë nga goditje [6. Rresht 2: * rritja *. * Përsëriteni 6 herë [12. Rresht 3: * 1 sc, rritja *. * Përsëriteni 6 herë [18.

Kjo është, 1 radhazi - kjo amigurumi rrjet. Rreshti 2 - gjashtë të rritet (6 sc, të cilat tashmë janë + 6 = 12 sc të rritet). Kjo është, në rreshtin e dytë duhet të merrni 12 unazore, dhe thotë që numri në kllapa. Në radhën e tretë që ne ishin të detyrueshme në çdo lak rritje të dytë (pra, mbi gjashtë e rritjes: 12 + 6 = 18). Megjithatë, do vini re se në disa nga përshkrimet e rreshtin e parë nuk mund të shpërfillet.

Shumica e problemeve të ndodhin në fillestar kur është fjala për thurje në një rreth të rritet dhe pa ubavok. Shpesh, këto seri përfaqësojnë rrobaqepëse, si "nuk ka ndryshim". Kjo do të thotë se grindja duhet të jenë të njëjtin numër unazore, si në e mëparshme (i cili është opsionale dhe tregon numrin në kllapa). Por shumë njerëz e kuptojnë atë si një "thur në të njëjtën mënyrë si seri e mëparshme", dmth për të rritur.

Si rezultat, në vend të pjesës rrumbullakuar merret ... valë ose një lule. Për të shmangur konfuzionin, në kohët e fundit në vend, ne kemi treguar në skemën në vend të "ndryshimit jo" - ". Sc në çdo sc rreth në qarqet" Kjo është, Numri i rrit dhe pa ubavok. Sigurohuni që të përdorni shënues në thurje (kjo mund të jetë një fije pin apo me ngjyrë, e cila do të shënojë fillimin e seri).

Falë saj, kurrë nuk ju humbni fillim dhe në fund e seri, nuk merrni mbërthyer në numër, dhe në përputhje me rrethanat - të kurseni vetes kohë. Gjithashtu, ka vështirësi me caktimin e repetitions. Ajo mund të jetë kllapa ose asterisks. Për shembull: 3 rresht: * 1 sc, rritja *. * Përsëriteni 6 herë [18. Rresht 3: (1 sc, rritje) 6-fish [18. Këto janë dy variante ortografike të njëjtat mjete që një kombinim i një kolonë të vetme, pa yo dhe duhet të fitojë thur 6 herë.

Planeve në tabelat dhe numrat, tavolina të tilla - nuk është gjithashtu e pazakontë. Lexoni ato vështirë, por shumë e vërtetë. Vërtetë, ata nuk do të ndërhyjë me pak përvojë në thurje amigurumi. Tabela përbëhet nga kolona të shumta - numrin e dhomave dhe të numrit të sythe, e cila përfundimisht duhet të marrë (shikoni në foto 1).

Kjo është, Nëse pika fillon me një sc klasik 6, atëherë e ardhshme (zakonisht) e numrit të sythe në çdo rresht të mëvonshëm do të rritet në 6 loop: 12, 18, 24, 30 ... Nëse thurje fillon me 7 unazore, atëherë - 14, 21, 28, 35 përkatësisht (p.sh., në 7 të rritet në seri). Megjithatë, kontrolloni të gjitha detajet me fotografi, si këmbë, me gjasë do të fillojë me një zinxhir të sythe ajrit. Pjesë komplekse, të tilla si këmbët apo surrat, vyvyazyvayutsya disi ndryshe.

Kjo është, në këto raste shpesh nuk mund të jenë uniforme dhe e rrit ubavok. Për këmbët dhjetor grup me vetëm një dorë, që ndihmon në formë nosochek. Nëse kjo është surrat mace, ose lepurin, fitimi do të shkojnë vetëm në krye të hundës për t'i dhënë formën e duhur. Nëse ju thur këto objekte, si dhe mund të trajtojë detyrën.

Por nëse ju papritmas nuk ka punë, ju mund të kërkoni këshilla këtu. Skema japoneze në Pictures Kjo është skema më komplekse. Por ato gjithashtu mund të mësojnë për të lexuar dhe kuptuar. Sigurisht, personazhet që ju kanë gjasa për të mësuar, por të lehtë për të lidhin një lodër. Skema japoneze është shumë e ngjashme me skemat ne tabelat që kemi diskutuar më sipër.

Kjo është, Japanese japin skemën veten në simbolet dhe nameplate e ardhshme: kolona e parë është numri i rreshtave (lexohet nga fund të lartë), e dyta numri përfundimtar i unazore në një rresht. Është e rëndësishme për t'u përdorur si një tavolinë ose tabelë në karaktere. Më shpesh, lodra japoneze janë mjaft të thjeshtë dhe rritje-dhjetor ata janë uniforme. Megjithatë, për të shmangur gabime, është më mirë që të kontrolloni të skemës. X në diagram është sc, kryq në rritje tik-tak, një kryq në vesh shtëpi.

Skema mund të jetë gjallë (kur një pjesë e trupit vyvyazyvaetsya dy apo edhe tre ngjyra). Ajo është e shënuar në tabelë, në karaktere. Si për të njohur, ku disa pjesë të trupit? Referojuni foto vetë lodra. Më shpesh, një lodër të përshtaten me kokë është pjesa e madhe. Këmbë dhe bishtin janë më të vogla dhe të hollë.

Nëse ju lidhë të gjitha detajet e skemave, procesi nuk do të jetë aq e vështirë të kuptoj se çfarë dhe ku. Por nëse ju nuk jeni të sigurt në aftësitë e tyre, të përpiqen për të kërkuar përkthimin Internet japoneze të skemave, shumica e tyre tashmë kanë në rusisht. Shikoni 2 foto. Shifra shënoi një skemë në karaktere. Këtu janë renditet me shtimin e (6 rreshta). Numri 2 shënoi një pjesë që shkon pa i rrit (sc rreth - 3 rreshta) dhe pastaj - me dhjetor (4 rreshtave).

Numri 3 ka shënuar numri i rreshtave në tabelë, ato duhet të konsiderohen nga poshtë lart. Figura 4 - numri i unazore në një rresht. Kjo është, në bazë të kësaj skeme, ne të konkludojmë se një duhet të fillojë me unazë amigurumi, në të cilin 7 sc, të vazhdojë të bëjë kompensimin uniforme (7 me rradhë). Nga 7 deri më 9 seri te sc thur rreth, duke filluar nga 10 - nuk ubavok në 7 në një rresht.

Bazuar në materialet e

qark loop, yo, yo