për thurje

 

Vajzat vishen thur

Veshje për fëmijët, si një kategori e veçantë e modës shfaq relativisht vonë - vetëm në shekullin e XVIII. Dhe, edhe atëherë ajo nuk është aq shumë e ndryshme nga e modës rritur, siç është sot. Në atë kohë, ajo vetëm ka filluar të marrë hapat e parë të zhvillimit të saj dhe formimit.  Nga kohra të lashta, veshje për fëmijë dhe të rritur dallonin vetëm në madhësi.

Mos harroni foto e XV-XVI shekuj, ku djemtë pak dhe vajza 2-15 vjet janë treguar në veshje të rënda dhe camisoles, në brokadë qëndisur dhe rrobat ari, kapele të mëdha, dhe vajza - edhe me hairstyles të lartë të modës. Të thuash që fëmijët kishin të paktën të pakëndshme për veshin rroba të tilla - kjo nuk do të thotë asgjë!

Sot, shkencëtarët kanë treguar se skeleti i fëmijëve është formuar në fund vetëm nga 7 vjet, dhe në Mesjetë dhe vajzat Rilindjes nga 3 vitet e "lidhur me zinxhirë" në corsets ngushtë.  Dhe mos harroni wigs? Ajo merr edhe më keq, kështu që ju jeni të lirë për të vlerësuar rezultatet dhe pasojat e një mënyrë të tillë.  Vetëm në fund të shekullit XVIII vajzat Evropian të hequr qafe crinoline, dhe djemtë - nga uniformat ngushtë, duke zëvendësuar ato në lirë burynxhuk Dresses, pantallona, ​​xhaketa.

Veshje u bë e lirë dhe e lehtë, dhe kjo i ka dhënë shtysë të re zhvillimit të industrisë së modës - e modës për fëmijë!  Por ky ndryshim nuk mbaroi këtu. Nga 1890 më në fund u ndal vajzat veshur këpucë me këmbë dhe të gjerë-brimmed kapele (prej ari tan vetëm që vijnë në mënyrë të). Gjithashtu, ka kostume banje private dhe veshin rastësor për fëmijët.

Po ashtu, në gjysmën e dytë të shekullit XIX, filloi të lulëzojë industrinë e lehtë, veçanërisht në fushën e modës për fëmijë.  Gjatë kësaj periudhe, ka pasur edhe dyqane të specializuara veshje për fashionistas rinj. Një modës më vonë për djem dhe vajza erdhi në podium! Fëmija i parë ishte Jeanne Lanvin projektuesi.

Së pari, ajo qepi rroba për vajzën e saj origjinale pak, dhe pastaj u kthye një hobi në një gjë shumë e rëndësishme e jetës sime që ka zhvilluar nga viti në vit.  Në vitet 1920, rroba për vajzat është bërë më e lirë dhe plotësisht të pushuar ta kufizojnë lëvizjen e fëmijës.  Pas të gjitha, u bë modë, "SHBA- " veshje - veshje-trapezoid këmbë me dy slits për duart.

Dhe pas Luftës së Dytë Botërore në modë për vajzat ishte një revolucion të vërtetë, sepse kjo është kur të zonjat të rinj veshur pantallona për herë të parë. Pra, lufta e grave për barazinë gjinore dhe fëmijëve të prekur modës. Dhe kjo, sinqerisht, vetëm e mrekullueshme!  Deri më sot, rroba për fëmijët mund të përshkruhet si më poshtë: "për çdo shije dhe ngjyrë të ..." Në fund të fundit, dyqane janë një shumëllojshmëri të modeleve, ngjyrave, stilet, rrobat e fëmijëve për të gjitha rastet.

Dhe kjo është në rregull.  Pas të gjitha, ju mund të zgjidhni saktësisht se çfarë duhet të shpirtit dhe të prindërve dhe fëmijëve! Bazuar në materialet e www.wildberries.ru

Postime Related:
  1. lak
  2. qendisi merr

    fustan