për thurje

 

E furs thurur

Kur shqiptohet "lesh" fjalë, menjëherë tregojnë veten e tyre dy epitete - natyrore dhe artificiale. Lesh është e natyrshme - të lëkurës është një lepuri, dhelpra, dhelpra, vizon, rakun, kastor, dhe qimet artificiale - fibra sintetike është një, dhe duket si lesh i vërtetë.  Vetëm kohët e fundit kam ardhur nëpër një kombinim të tillë si thurur  Përkundrazi, unë pashë në kapuç dyqan bërë nga teknologji të tillë, dhe në fillim nuk e ka kuptuar: a është e mundur që të thur lesh?

Kjo ishte interesante kontrolluar, mendova - dhe këtu janë rezultatet.  Idea thurimë lesh (lesh thurje, fill lesh) i takon kanadez projektuesi Lishman modës në terren.  Kjo ishte ajo që e parë të propozuar për të mos bërë produktet nga lëkurat e tërë lesh dhe lesh i fije ashtu-quajtur. Lëndë e parë për fije janë të mëdha, dhe më e rëndësishmja, vizon të cilësisë, kastor, ose lepuri.

Përpunimit është si vijon: çdo e lëkurat janë prerë strip, vetëm jo në një vijë të drejtë, por përgjatë një spirale, atëherë një rrip të lesh mbështjellë dhe të imponojë një pambuku rrjetit me bazë ose material elastik, dhe themeli mund të jenë të formave të ndryshme. Është e rëndësishme që zhvesh nuk ishte e gjerë, si shumë të hollë dhe shumë e trashë, kështu që madhësia e pranueshme prej 3 mm deri në 8 mm strips hollë e marra nga shumë më të mirë e lesh gëzof me një cipë të trashë (shtresa e poshtme të lëkurës).

Fox, argjendi dhelpra, rakun, vizon, dhelpra, qelbës, zi të përkryer të përshtatshme për prodhimin e fillesa lesh, sepse ata kanë një sy gjumë të gjatë dhe një cipë mjaft të dendur. Por lepuri dhe deleve - nuk janë të përshtatshme, sepse në të parë - një membranë e hollë, ndërsa e dyta - dhe vetëm një lesh të shkurtër të prerë, të cilat e privojnë produkt me gëzof.

Duhet të theksohet se shumë Paula Lishman filloi pikërisht me lepuri  .  Pas prerjes strips janë trajtuar në një mënyrë të veçantë për të marrë një fije të plotë lesh. Nga thurur hat leshSë pari, rrip mund te dehur në stërvitje dhe fix unwinding në bord, që shtrihen në mënyrë periodike dhe Veting. Së dyti, ju mund të përdorni fije fije me bazë, ose përshtatur në të cilën është plagë në një kënd të caktuar, strip lesh.

Disa prej filaments rezulton me ndër-lidhura së bashku për të formuar një kohë të gjatë.  Sepse strip lesh lidhur jashtë rreth bazës rrjetë, lesh eshte si jashtë dhe brenda produktit. Ky produkt është jashtë thur lesh kthehet dritë të mjaftueshme, dhe ashpërsia e lesh nuk është atje.  Përveç kësaj, pëlhurë lesh thurur nuk është rrudhosur dhe mban formën e saj.

Nga xhaketa thurur lesh janë bërë, si dhe cap, shalle, capes, Boas, ponchos, xhaketa, stoles. Dhe kjo nuk është një listë të plotë të produkteve thur Fur: kush e di, ndoshta dikush do të duan të bëjnë pantallona nga e këtij materiali të pazakontë këtu!  Përveç copa jo shumë të mirë e lesh mund të bëjë pantofla ose kuletë.  Dhe më e rëndësishmja - një alternativë për lesh e zakonshme, për të cilat ne jemi mësuar me.

Ja, një njëqind vjet pasardhësit tanë do të pyes veten dhe të thonë: "Çfarë bëri gjyshe tona thurje leshi? E çuditshme kjo është një ... " Bazuar në materialet e

hat, thurje