për thurje

 

Lodra vjetër

Lodra shfaq pranë një njeriu për një kohë të gjatë. Në kohët e lashta ato ishin bërë nga materiali që ishte në dorë - lëkurë dhe dru, pëlhurë dhe balte, gurë të butë dhe tusks vigan.   Data e vjetër lodra nga Rusia X-XV shekuj. dhe gjeti në qytetet e lashta ruse - Kiev, Novgorod, Moskë dhe Kolomna. Lodra karaktere ishin kuaj, zogj, arinj, figurines e riders ...

Lodra qesharake nuk janë kopjuar tiparet e heronjve të vërtetë, dhe theksoi karakteristikat më të habitshme.  Sa kohë vazhdoi. Metodat e përmirësuara të prodhimit të lodrave bërë nga materiale të ndryshme dhe të zhvillojnë traditat lokale.   Shpesh rezulton të artit popullore materiale të tilla si, fije kashtë liri.

Ndonjëherë kukulla të thur me grep dhe shtiza.  Lodrat prej druri, balte, kockave, guri, gradualisht ka humbur rëndësinë e tyre - ata nuk janë fëmijë të luajnë. Kjo lodra-suvenire.  Teknologjia për lodra të prodhimit është kaq e thjeshtë se ajo mund të marrë të gjithë, dhe materialet dhe mjetet ekzistojnë në çdo shtëpi. Procesi i krijimit të lodrave është shumë interesante dhe zbavitëse.  Amatorë thurimë mund të bëjë një lodër në gjilpërat ose goditje.

Si rregull i përgjithshëm, një mënyrë për të lidhur ajo përdor e thjeshtë - në sipërfaqe para shtyllave ose pa yo. Gjëja kryesore - për të krijuar formën e dëshiruar dhe të përfundojë e prodhimit të përfunduar. Bazuar në materialet e www.knitting.needle-work.ru

Postime Related:
  1. swimwear qendisi
  2. thurimë lodra
  3. skemës, thurje

, gjilpërë yo, yo, thur