për thurje

 

Pallto llogore

Çdo lloj të veshjeve për të gjetur vendin që u takon në veshjet e njeriut modern, kemi pasur disa mënyra për të shkuar. Dhe shumë prej tyre ishin fillimisht nuk projektuar si veshin rastësor, dhe për shembull, apo si një uniformë pune.

Një shembull i mirë është Top deri më sot, llojin e veshje të sipërme - pallto llogore, historinë dhe evoluimin e që nga fillimi në ditët e sotme nuk është më pak interesant se sa modern dhe të ndritshme Modeli për këtë gjë.  Sa më shumë të keni mendoi, pallto llogore nuk ishte shpikur për njerëzit e thjeshtë, dhe për anëtarët e ushtrisë britanike i cili shërbeu dhe luftuan për vendin e tyre.

Hendek Emri shtresë përbëhet nga dy fjalë angleze dhe pallto llogore, e para e cila tregon një hendek, të mirë, i dyti - një mushama.  Krijuesi i parë i pallto llogore është një Burberry britanike projektuesi (Burberry).  Çfarë është ky artikull e veshjeve? Pallto llogore - kjo është një dopiopet xhaketë, button-down, me një jakë dhe detaje të tilla tipike ushtarake si Epaulettes, zgjedhën mbrapa, rrip në sleeves dhe i lidhur rripin.

Kjo është kështu ne mund të shohim pallto llogore tani, i vetmi ndryshim. Çfarë stili u bë një montim ngushtë dhe linjat më të këndshëm të siluetë.  Një pallto llogore është konsideruar të jetë paraardhës i mac.  Gjatë periudhës së 1899-1902. Pallto llogore është bërë nga një pëlhurë të patentuar Burberry papërshkueshëm nga uji - gabardinë.

Një metodë e veçantë e endje fije mund të arrijë efektin e një kreshtë diagonale, nëpërmjet të cilit nuk lejohet pëlhurë pikat e ujit për të marrë mantelin e tij brenda. Avantazhet e tij mbi materiale gome e ndërtimit për Macs - ajo është edhe aftësia për të kaluar ajrit. Kështu, pallto llogore nga Burberry janë të rëndësishme për kompaninë dhe solli suksesin e saj.

Dhe gjatë Luftës së Parë Botërore, pallto llogore Burberry është një pjesë integrale e uniformave pesëqind mijë oficerë ushtarakë të Madhërisë së Saj.  Pas luftës mantel nuk ishte vetëm uniforma ushtarake, dhe u bë popullor me udhëtarët. Mesin e shekullit XX ka qenë në historinë e pallto llogore, si në kohën e promovimit të tij të yjet e Hollivudit, të cilët, duhet theksuar, kanë ndihmuar për të sjellë në modë dhe T-shirts dhe në krye të rezervuar, si dhe  Dhe lloje të tjera të veshjeve.

Ekran të gjerë dhe skenën botërore - këto janë vendet kryesore që kanë sjellë lavdinë e të gjitha subjekteve në veshjet.  Kështu  pallto llogore në tualet, e parë u vendosën njerëz urbane, dhe më vonë u bë pjesë e imazhit të seksit të drejtë  . Mantel mund të shihet në filma të tillë të botës kinemasë, si Breakfast at Tiffany së, ku ai mbante një heroinë Audrey Hepburn, si dhe në filmin Kramer vs Kramer me Meryl Streep në rolin kryesor.

Sa për pallto llogore sot, hartimin e saj dhe pamja nuk ndryshojnë shumë nga modelet klasike në rroba. Megjithatë, nuk ka ide të reja, gjithashtu, nuk ishte. Designers moderne ardhur me variacione interesante të ngjyrave dhe dekor të këtij mushama elegant është e zbukuruar me elemente të saj të pazakontë, shkurtojë dhe të zgjasin, qep të gjitha llojeve të pëlhurave, i kombinuar ato.  Me fjalë të tjera - evolucionit vazhdon! Bazuar në materialet e www.wildberries.ru

Postime Related:
  1. Skema
  2. yo