për thurje

 

Historia e thurje

Thurimë, si një mënyrë për të bërë tualetin veshje ose të veçantë, të dalluar dorë dhe makinë. Hand thurje në të gjitha kohët çmuar shumë, dhe vetëm zonja e më të shquar dhe me titull e kishte në gjërat e saj veshjet lidhur me thurje ose crocheting. Them saktësisht se kur njerëzit filluan të thur, nuk është e mundur. Megjithatë, ne e dimë se gjëja e parë thur vogël (fëmijët nosochek) gjetur në varrin e faraonit.

Historia e thurimëNë Lindje, thurje lulëzoi që nga shekulli i V. Pa të, madje as të marrë së bashku. Gati katër shekuj thur evropianët të mësojnë dhe motivimin e tyre. Vetëm në shekullin e IX në Evropë për të zëvendësuar stockings liri dhe lëkurë të thurur stockings vijnë. Privilegjin e veshur këto çorape janë në pronësi të mbretit dhe shërbëtorët e tij. Në shekullin e XVI, stockings thurur ishin të njohura në Spanjë.

Vlerësuar në një premium dhe ishin të pranishëm për royals. Në XVII dhe XVIII shekullit, stockings thurur janë përdorur gjerësisht dhe janë bërë një objekt thelbësor i veshin rastësor. Për të mbajtur të ngrohtë në të ftohtë të dimrit, njerëzit vënë në veten e tyre një herë në dymbëdhjetë palë stockings. Thurje nuk është konsideruar vetëm punë të grave. Makina e parë thurje u shpik në 1589 nga William Lee galvertonskim prifti.

Por stockings në lidhje me këtë makinë dukej të Mbretëreshës Elizabeth I trashësi prej mëndafshi, dhe shpikës në patentë është refuzuar. Pas të lëvizte në Francë, Lee themeluar takimit të parë të mekanizuara thurje. Por në shekullin e XVIII atje, në Francë, u shpik nga një makinë thurje rrethore. Leckë, të lidhura e saj, mori formën e tubave. Makinë të detyrueshme Stockings ishin shumë më të lirë se stockings lidhur dorë.

Ata janë bërë të përhapur në të gjitha shtresat e popullsisë dhe të shpejt të zëvendësohet dora-mbajtur produkteve. Bazuar në materialet e www.knitting-tale.ru

thurje, gjilpërë, dora thurje, thur me grep