për thurje

 

Thur me grep

Grep është një traditë e lashtë. Grep grepNë kohët e lashta ajo është bërë                 e jetës fshatare dhe e quajti "holl". Qendisi dantella, të cilat                 dekoruar peshqir, kalata, kalata, xhaketa, pillows, sweatshirts,                 veshje apo artikujt të gjithë - napkins, peshqire, perde.                      Në 30-40 të shekullit të 20 grep ka qenë gjerësisht                   shpërndarjes.

Lidhur deri në kryesore, si në ditët e kaluara, nga                   pambuku të hollë dhe fije liri, stolisur me prodhimet e tyre                   brendshme të thjeshtë.                      Pastaj modës për disa kohë zëvendësoi këtë lloj dekorative                   e artit.  Por në interes të tre dekadave të fundit, në thurje                   thur me grep rilindur.

Moderne gratë preferojnë të punojnë me materiale më pak punë intensive                 - Kryesisht me fije leshi, nga të cilat ju mund të shpejt                 kryer një xhaketë, veshje, përshtaten dhe gjëra të tjera.                    Për liri e mirë dhe thur me grep dhe fije pambuku.                 Por ata janë shumë më të trashë sesa ato nga të cilat gjysheve tona thurur dhe                 madh-gjyshet në kohën e tyre nge.  Tani, vetëm në raste të rralla                 janë temat e hollë që lidhen veçanërisht me gjobë                 bizhuteri kostum për (collars, frills, brooches). Bazuar në materiale nga klubi-rukodelie.com

për thurje, , thur me grep thur me grep, veshje