për thurje

 

Thur i njohur artizanale të lashta

Thurimë të njohura dhe artizanale shumë e lashtë. Në fillim kjo u bë vetëm nga burrat, por gradualisht ra në duart thurje gratë. Tani ajo është një njeri i rrallë bie në një gjilpërë apo goditje. Thur me grep u shfaq në Angli dhe Francë, ajo u zhvillua në shekullin e 16.

Por ka prova të besueshme se fiset indiane gjithashtu kanë të gjitha sekretet e këtij arti, shembuj të punimeve të lashtë u zbuluan nga shkencëtarët në fillim të shekullit 20-të. Të dhëna të sakta se ku dhe se si ata u shfaq me grep, nr. Por besohet se këtë aktivitet merr rrënjët e saj nga formë e lashtë e qëndisje kineze.  Në fund të shekullit të 19 grep përhapur në Rusi.

Grep bërë nga gratë, të mbledhur në mbrëmje për seancat e përbashkët. Në thelb vajzat krijuar një model të bukur dantella përbëhet nga tema popullore.  Grep - procedura është e thjeshtë se thurje. Një produkt të përftuar është shumë e bukur, i zgjuar dhe tërheqëse. Në kohën tonë, me grep gjen një jetë të dytë.  Manuali i punës është vlerësuar në masë të madhe. Thur me grep është bërë profesion në modë dhe të dobishme.

Tani kjo është në kulmin e saj. Grep ju lejon të krijoni modele dhe delikate, shumë delikate, dantelle, imazhe dendur dhe textured.  Me goditje dhe rroba thur ngrohtë, dhe swimsuits hollë me stil.  goditje mund të krijosh gjithë veprat e artit.

Kjo metodë është përdorur për thurje individuale artikuj vyvyazyvaniya, bizhuteri, për shembull, buttons, collars, dhe për të krijuar një veshje të tërë, për shembull, dresses, sweaters, dhe për elemente të brendshme, të tilla si napkins, peshqire, varëse rrobash për enë me lule dhe kështu me radhë.  Për thread thur me grep dhe duhet grepa vetëm. Përshtaten temat e ndryshme: dhe leshi, dhe mëndafshi, dhe pambuku.  Grepa gjithashtu janë të ndryshme.

Ata mund të bëhen prej plastike, metalike kockave, dhe druri. Ata kanë trashësi të ndryshme, madhësi më të vogël - 1 mm, më i madhi - 8 mm. Finer goditje, e projektimit të vogla dhe sleeker.  Por ne duhet të kujtojmë se trashësia e fije është gjithashtu i rëndësishëm.

Grepa me një diametër prej 3 deri 6 mm janë të përshtatshme për thurje gjëra nga leshi të trashë ose sintetike. Një grepa e hollë diametër 1,5-2,5 mm janë të përshtatshme për qepje stof i lëmuar dhe karamele me gjalpë. Trashësia e lidh është zgjedhur në mënyrë që të ishte dy herë më i madh se trashësia e thread të zgjedhur.  Grep - një proces interesante.

Rezultatet janë gjithmonë të bukura, produkteve, thur me grep, mund të jetë një dhuratë e madhe. Bazuar në materialet e

merr, thurje, thurje, thur me grep