për thurje

 

Historia e thur me grep Pjesa 2

Grep gjyshërit e madhe-madhe-tona nuk kanë quajtur edhe thurje, dhe ishte një "zinxhir-punë", sepse zinxhirin e lak ajrit, e cila fillon me grep, thur zinxhir është i ngjashëm me kur qëndisje. Në Uzbekistan, e cila është shumë e zakonshme daulle, embroidering gjilpërë nuk është, dhe të mprehur goditje.

Në qendrore dhe veriore grep grep menduar Rusia e përtacisë: thur me grep thurje vetmet gjëra që janë të destinuara për dekorimin - buzë e peshqir, valances krevat, firmware, dhe gjërat e nevojshme - çorape, dorashka, shalle - thur shtiza. Për buzë të peshqir, firmware, Podzorov shpesh e përdorur teknikën e thurje, e cila është quajtur kundërfiletë rrjetë: zinxhir thur e lak ajrore të gjatësinë e dëshiruar, atëherë thur dy sythe ajrit dhe bërë pirg me yo.

Kërkesa kryesore është që të dytë dhe të gjitha seri pasuese provyazyvalsya kolonë vetëm mbi kolona, ​​duke formuar një rrjetë. Për këtë mantel mund të vyvyazyvat cdo foto, të destinuara për kryq. Vetëm në vend të kolonës kryqit provyazyvayut me yo apo stil pompoz. (Nga T. Lezgintsevoy, Kalendari Grave 1992, Politizdat, M, 1991

, me grep thur me grep, yo, yo