për thurje

 

Thur me grep tunizian është një mënyrë interesante për të thur

Ajo ka kohë të gjatë qenë e njohur se një mënyrë interesante për të thur lidh një kohë të gjatë, nganjëherë quhet kit thurje. Pëlhurë thurur ka një model të qartë, pothuajse nuk ka shtrirje dhe nuk do të shtrembëroj pas larjes. Të përshtatshme për thurje çdo fije të trasha dhe një goditje të gjatë për të kreu në fund, në mënyrë që mos të kaloj. Gjatësia e tij duhet të jenë të tilla që të jenë në gjendje për të fituar një lak të gjithë gjerësinë e produktit, përndryshe produkti është sewn nga grupet individuale.

Goditje më të zakonshme për mbajtjen e thurje në dorën e saj si një laps kur shkruani, por jo për asgjë goditje të gjatë është quajtur edhe lidh-krahun: për thurje e tij për të mbajtur në dorën tuaj si një gjilpërë. Ajo duhet të kujtohet se në tunizian thurje mund të ndej fije, apo në serinë e ardhshme do të jetë e vështirë për të prodhuar një sërë sythe.

Me këtë metodë e thurje për të marrë seri të plotë të kryer dy operacione: i pari (nga e majta në të djathtë) - janë duke u bërë gjithnjë e më varet në grep, jo provyazyvaya, dhe e dyta (nga e majta në të djathtë) - provyazyvayut këto sythe njëra pas tjetrës.  Thurje me një goditje të gjatë është vetëm njëra anë e përparme, dhe kjo ndryshon nga matings kryera nga goditje të zakonshëm.

Model bazë është një varg i sythe ajrore, të përshtatet gjerësia e produktit, ndjekur nga pigtails e saj janë duke fituar në grep për të gjithë sythe në një herë (në mënyrë thur dhe është quajtur një grup) (Figura 1a). .  Kur të vendosur përfundoi, pa u kthyer punës, thur në drejtim të kundërt: ai hedh në grep për një fije të punës dhe zvarritur saj nëpërmjet loop outermost, i cili shtrihet në grep, pastaj Grab and Drag thread atë nëpërmjet dy sythe (Fig.1b).

Pra, mbani thurje deri në fund të seri, ndërsa në grep nuk do të mbetet një lak.  Thread efektive edukate është marrë duke përdorur dy ose më shumë ngjyra: Një grup është një fije e një ngjyrë, prejardhje, dhe të tjerët.  Që nga tunizian thur njëanshëm, atëherë thread në fund të çdo rresht të jetë clipped. Në mënyrë që të mos prerë thread, në rreshtin tjetër - në të kundërtën: të vendosur - ngjyra e dytë, dhe zbritjen e parë.

Tunizian goditje është përdorur me sukses për multi-color thurje për shitje në formën e modeleve me dizajne gjeometrike dhe lules, në të cilin rast ju mund të përdorni vizatime për kryq qëndisje. Më shumë  Mësimet nga goditje tunizian grep vyazanie2 2Prostoe tunizian në radhën e dytë. 1 takim. Gain loop, duke prezantuar një goditje nën muret vertikale të secilit lak të gjithë gjerësinë e kanavacë.  Pritjes 2.

Vazhdimisht thur gjitha lak dialed (si në fotot e mëparshme), lak fundit herë inlaid, dhe pastaj të gjithë sythe në çifte.  Seri e fundit e pikturave jep një shumë të lirshme, kështu që pas pikturë për shkak të madhësisë që ju dëshironi, ju duhet të bëni seri e fundit të lidhjes bare.  Në anën e djathtë të rrobave për të marrë një avantazh - bishtalec, me të majtë - nga një fije të vetme.

Formuar me anë të një shirit të thjeshtë të lexoni më shumë 3Prostaya pletenka4Skreschennye petliEsli, ringjallet loop, të hyjë në goditje të parë nën 2, atëherë nën lak 1 e bazës, ju merrni model në formën e kalon.  Rroba petlyaTunisskoe 5Tunisskaya gabuar lidhur me sythe të tillë, të ngjashme me gajtan thurje.  6Tunisskaya para petlyaUzor bërë varet tunizian fytyrës, nuk është e ndryshme nga vyvyazannogo në spokes kanavacë fytyrës.

Tunizian goditje. Mostrat e thurje  Zgjerimi dhe zvogëlimi i sythe. Seksionet horizontale  Thur një goditje të gjatë.

Planet, harton  Gabimet e zakonshme në thur tunizian dhe si për të rregulluar 8Azhurnoe tunizian vyazanieTunisskoe vizatim grep shumë të lehtë. Rreshtin e parë të sythe është bërë me një metodë të thjeshtë të thur me grep tunizian. Në rreshtin e kthimit të lidhur vazhdimisht me 2 dhe 3 ose 3 dhe 4 sythe  seri të mëparshme, dhe t'i zëvendësojë me të njëjtën sasi të sythe ajrit.

Në serinë e ardhshme për të bërë një seri unazore, goditje në ajër kalojnë nëpër lak.  Rreshtave të shkurtër të trekëndëshat thur me grep, rhombuses.  Një koleksion të modeleve të 11Ornament në model tunizian thurje kryhet zakonisht në "kthesë të thjeshtë" lëshim fare, ose "para".  Stolisje Figura aplikuar për letër në kafaz, si dhe për punë kryq.

Çdo qelizë korrespondon me një lak zgjatur, çdo rresht e thurje (1 dhe 2 faza) korrespondon me numrin e figurës.  Kur 1 fazën e numrit lak të thirrni, alternating ngjyra 3,2 thread, kur faza e 2 (provyazyva e zinxhirit horizontale-), respektivisht, të lidhin një fije të një ose ngjyrë tjetër, duke përsëritur modelin e fazës së 1.

Kur stoli është një fije e lirë, e cila nuk merr pjesë në punën e nevojshme për të shtrihet në anën e gabuar të thurje. Në kalimin nga një ngjyrë në një tjetër fije për të kaluar.  Nëse një fije ngjyrë për të hyrë nga buzë, dmth, numri i lak parë, numri i fundit mëparshme të braids Faza lak horizontale 2 të thread duhet të thur ngjyrë të re.

Arritja nga puna brenda pa qepje model nuk është kontraktuar, nga thurje pëlhure duhet të jetë i shtrirë pak, por në të njëjtën kohë nuk duhet të tërhequr thread epem.  Kur thurje një goditje të gjatë nuk është e rekomanduar për të përdorur një model me një model të madh të stoli, kështu që në anën e gabuar nuk ishin tërhequr shumë të gjatë.

Nuk rekomandohet për multi-color images, që nga viti grep tunizian një mënyrë interesante për të thur me grep thurtemat e lira, duke kaluar në anën e gabuar të thurje, të krijuar një trashësi të madhe të rrobave punuar me shtiza. Burim  C përdorur këtë teknikë, mund të krijoni një shumëllojshmëri të gjëra të bukura: çanta, qese kozmetike, mbulon Për telefona celularë, etj  Për skemën e thurje me rruaza të përshtaten çdo skemë për qëndisje.

14Modeli thur me grep tunizian thurimë Shporta  Dorashka qendisi, kapak, rrip Bazuar në materialet e

Skema e thurje, thurje, thur me grep, me grep